Măcrișul

 

Plante din natura - Măcrișul

macrisul

 Cu siguranță ați mai auzit de măcriș. Poate că vă spune ceva această plantă, dar nu știți exact care anume este întrebuințarea ei. Poate că vă este foarte cunoscut măcrișul, dar nu știți exact la ce poate să vă ajute pe dvs. în mod direct. Ei bine, măcrișul este o plantă de toamnă care este extraordinară și aduce numeroase beneficii sănătății noastre.

Măcrișul - generalități

 Măcrișul este o plantă destul de înaltă, poate atinge și un metru înălțime, cu frunze alungite, ce ne amintesc de săgeți. Măcrișul a fost foarte folosită în alimentație de către bunicii și străbunicii noștri deoarece partea aeriană a plantei este extraordinară, are un gust amărui spre dulce, și strămoșii noștri o foloseau pentru tratarea afecțiunilor pielii. Rădăcina de măcriș, în schimb, este un remediu excelent pentru bolile de ficat, hepatitele virale, dar și intoxicațiile de tot felul ale organismului. Rădăcina de măcriș se găsește în locuri deschise, mai ales în fânețe, pe pajiști, în zonele de câmpie, dar și în zonele de munte, fiind o plantă ușor adaptabilă. Rădăcina de măcriș se dezgroapă în luna octombrie, abia după ce frunzele s-au uscat.

 

Administrarea rădăcinii de măcriș

 Rădăcina de măcriș se administrează sub formă de pulbere sau decoct. Pulberea se obține din sfărmarea rădăcinilor de măcriș care mai apoi se macină în râșnița electrică de cafea. Pulberea astfel obținută se administrează de patru ori pe zi, câte o jumătate de linguriță. De asemenea, rădăcina de măcriș mai poate fi preparată și sub formă de decoct.

 

Ce tratează măcrișul?

 O mulțime de afecțiuni pot fi tratate cu ajutorul măcrișului. Așadar, hepatitele virale de tip A, B, C pot fi tratate cu ajutorul unui tratament cu pulbere de rădăcină de măcriș. Și sechelele post hepatice, tulburările hepatice pot fi tratate cu ajutorul rădăcini de măcriș sub formă de pulbere. De asemenea, acesta mai este adjuvant și în bolile canceroase, atât maligne cât și benigne. Așadar, unele substanțe conținute de măcriș au proprietatea de a stimula sistemul imunitar, de a mobiliza organismul să poată elimina pe cale naturală formațiunile canceroase. Rădăcina de măcriș stimulează blând digestia, dar în mod eficient, și ajută la menținerea tonusului fizic dar și psihic. Mai mult decât atât, rădăcina de măcriș tratează cu eficiență acneea, după o cură de numai două luni cu pulbere de măcriș.