12 antibiotice naturale puternice (II)

12 antibiotice naturale puternice (II)

12 antibiotice naturale puternice (II)

 Vă prezentăm în continuarea primului articol intitulat „Cele mai bune 12 antibiotice naturale și efectele lor pozitive asupra sănătățiicelelalte remedii naturiste cu proprietăți antibiotice. Să vedem care sunt acestea:

6. Usturoiul

 Dintre toate antibioticele naturale, usturoiul este unul dintre cele mai cunoscute și mai folosite. Usturoiul distruge atât germenii patogeni și bacteriile, dar și ciupercile și virusurile, fără a afecta însă flora intestinală benefică. Pe lângă toate aceste beneficii sănătate, usturoiul oferă o aromă unică diverselor preparate culinare.

 Să vedem care sunt principalele proprietăți terapeutice ale usturoiului:

 - Usturoiul conține multe substanțe fitochimice și componente curative sulfuroase. Acești compuși ai sulfului ajută la eliminarea metalelor grele din corp, precum plumbul și cadmiul.

 - Usturoiul are de asemenea proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale.

 - Usturoiul susține dezvoltarea microflorei intestinale benefice, acționând ca un prebiotic (cu care se hrănesc probioticele).

 - Usturoiul ajută la protejarea grăsimilor contra oxidării.

 - Usturoiul acționează ca un puternic antioxidant și protejează celulele contra deteriorării ADN-ului.

 - Usturoiul combate daunele produse de radiații și de lumina solară.

 - Usturoiul combate în mod eficient paraziții intestinali.

 - Usturoiul este benefic pentru digestie, stimulând producerea secrețiilor gastrice.

 - Usturoiul conține mulți nutrienți precum vitamine (C, B1, B2, B3), minerale (calciu, acid folic, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, seleniu, zinc) și substanțe fitochimice (alicina, betacaroten, beta-sitosterol, acid cafeic, acid clorogenic, dialil-disulfură, acid ferulic, geraniol, kaempferol, linalol, acid oleanolic, acid p-cumaric, floroglucinol, acid fitic, quercetină, rutină, salilcisteină, saponină, acid sinatic și stigmasterol.

 Substanța fitochimică numită alicină care se găsește în usturoi este atât de puternică, încât este considerată unul dintre cele mai bune substanțe antibiotice naturale eficiente contra MRSA (bacteria rezistentă la antibioticele convenționale).

 Doctor în medicină, Natasha Campbell-McBride, sugerează să se consume câte un cățel de usturoi întreg zilnic atunci când se utilizează cu scopul de antibiotic natural. De asemenea, se recomandă să se recurgă la o infuzie de usturoi preparată în ulei de măsline ca remediu contra infecțiilor urechii și a diverselor infecții externe.

Ingrediente:

 - 1 cățel de usturoi zdrobit

 - 2 linguri de ulei de măsline presat la rece

Preparare:

 - Zdrobiți usturoiul și lăsați-l în uleiul de măsline timp de 30 minute, apoi strecurați.

 - Uleiul de măsline se poate încălzi ușor pe baie de aburi, însă nu îl reîncălziți pentru a nu se distruge proprietățile sale benefice.

 - Utilizați câteva picături din acest ulei pentru a trata infecțiile urechilor. Uleiul de usturoi este un remediu naturist sigur și pentru copii și poate fi folosit pentru aplicații zilnice (doar câteva picături) pentru a combate acumularea de ceara în urechi.

7. Ghimbirul

 Diverse studii medicale au demonstrat faptul că rădăcina proaspătă de ghimbir are într-adevăr efecte antibiotice contra agenților patogeni transmiși prin alimente, cum sunt salmonela, listeria sau Campylobacter. Ghimbirul proaspăt crește de asemenea producerea acidului din stomac și ajută la calmarea indigestiei atunci când organismul nu digeră prea bine alimentele ingerate.

 V-ați întrebat de ce ghimbirul crud sau fermentat se servește întotdeauna cu preparatele de tip sushi, mai ales cu pește crud? Motivul este acela că efectele antibiotice naturale ale ghimbirului ajută la prevenirea intoxicațiilor alimentare.

 Tocmai de aceea, mai ales dacă consumați alimente care au potențialul de a transmite anumite boli infecțioase, precum sushi sau stridii, este bine să aveți alături puțin ghimbir proaspăt (crud și curățat este cel mai puternic) pentru a beneficia de proprietățile sale antibiotice naturale.

 Vă oferim în continuare o rețetă a unui preparat tonic care este foarte ușor de preparat în casă și care poate fi folosit și în timpul călătoriilor când apare pericolul unei toxiinfecții alimentare. Pentru a prepara acest tonic cu proprietăți antibiotice naturale se vor folosii următoarele:

Ingrediente:

 - o parte de usturoi proaspăt tocat fin

 - o parte de ceapă tăiată fin

 - o parte de rădăcină de ghimbir proaspăt dat pe răzătoare

 - o parte de ridiche neagră dată pe răzătoare

 - o parte de piper de Cayenne măcinat proaspăt

 - oțet de mere crud, nefiltrat

 Observație: Folosiți doar ingrediente proaspete și de preferință de proveniență ecologică, dacă este posibil, deoarece astfel tonicul va fi mai puternic și eficient. Înlocuiți ingredientele cu unele uscate doar dacă cele proaspete nu sunt disponibile.

Instrucțiuni:

 - Umpleți 3/4 dintr-un recipient de sticlă cu capac cu părți egale ca volum din ingredientele spălate, tocate, măcinate sau date pe răzătoare, după cum este cazul.

 - Completați amestecul cu oțetul de mere. Închideți bine capacul și agitați amestecul câteva secunde, apoi lăsați-l la un loc ferit de lumină și căldură.

 - Agitați recipientul respectiv de câteva ori pe zi timp de două săptămâni, apoi strecurați amestecul cu o sită fină.

 - Consumați acest tonic o dată pe zi, câte un păhărel după masă.

8. Extractul din frunze de măslin

 În prezent, majoritatea persoanelor sunt conștiente de beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline extravirgin, totuși se cunosc puține aspecte despre efectele antibiotice ale extractului din frunze de măslin.

 Conform Dr. Ronald Hoffman MD, extractul din frunze de măslin a fost utilizat ca modalitate de tratament pentru prima dată în anul 1800 contra malariei. Extractul din frunze de măslin este recunoscut datorită capacității sale de a reduce febra, inclusiv în cazul unor boli grave.

 La începutul secolului trecut, oleuropeina a fost izolată dintr-un extract din frunze de măslin deoarece se credea că această substanță fitochimică era cea care oferea rezistență arborelui de măslin. Cercetătorii olandezi au descoperit atunci că acidul elenolic, un component al oleuropeinei, acționează ca un antibiotic natural de spectru larg, care inhibă în mod puternic și sigur nu doar creșterea bacteriilor, ci și a virusurilor și ciupercilor.

 În ceea ce privește utilizarea extractului din frunze de măslin contra infecțiilor cronice și a candidei, Dr. Hoffman MD sugerează să se administreze câte două capsule de câte 500 mg (20% oleuropeină), de trei sau patru ori pe zi, de preferat după mesele principale.

9. Turmericul

 Turmericul este un condiment foarte folosit și apreciat mai ales în gastronomia tradițională indiană de multe secole.

 În prezent, Dr. Kelly Brogan, folosește extractul de turmeric în practica sa de psihiatrie holistică. În această privință, Dr. Brogan afirmă următoarele: “Acest condiment minunat este unul dintre stâlpii esențiali ai practicii mele, datorită efectelor sale antiinflamatorii. În cazul pacienților mei, folosesc preparate lipozomale cu curcumină, care este componenta responsabilă de culoarea galben intensă a turmericului, mai ales atunci când simptomele pacienților mei indică un sistem imunitar foarte slăbit”.

 În cadrul cercetărilor medicale efectuate, s-a demonstrat că curcumina din turmeric este eficientă contra bacteriei Helicobacter pylori, care cauzează ulcerul gastroduodenal, independent de compoziția genetică a tulpinii respective. Administrarea curcuminei a rezolvat de asemenea și perturbările gastrice cauzate de această infecție.

 Dacă doriți să folosiți turmericul ca remediu antibiotic natural, Dr. Weil sugerează să se folosească extractul de turmeric cu doza cuprinsă între 400 și 600 mg, care să se administreze de trei ori pe zi sau conform indicațiilor de pe prospect.

10. Echinaceea

 Echinaceea este o plantă foarte cunoscută și folosită pentru combaterea diverselor infecții și a constituit obiectul unei ample cercetări științifice realizate de o echipă de cercetători germani. Iată ce au afirmat aceștia la încheierea studiului respectiv:

 “Echinaceea este utilizată pe larg pentru combaterea infecțiilor, în special contra infecțiilor respiratorii și a răcelilor comune. Echinaceea este folosită de asemenea contra multor altor infecții precum gripa, infecții ale tractului urinar, infecții vaginale cauzate de ciuperci, herpes genital, infecțiile de la nivelul fluxului sanguin (septicemie), boli ale gingiilor, amigdalită, infecții cauzate de streptococi, sifilis, tifos, malarie și difterie”.

 Cercetătorii germani au studiat efectele terapeutice ale echinaceei folosind parametri controlați cu placebo și dublu orb, care este considerat standardul de aur pentru cercetările științifice în materie de medicamente. Unul dintre aceste studii a indicat faptul că cei care au consumat echinaceea au avut infecții mai puțin frecvente cu virusuri și mai puțin severe în comparație cu grupul care a luat un placebo.

 Conform Dr. Sears, studiile realizate în privința efectelor echinaceei asupra adulților sugerează administrarea a câte 300 mg de trei ori pe zi, cu un total de 900 mg zilnic. În cazul copiilor, se administrează jumătate din doza recomandată adulților pentru vârstele cuprinse între 6 și 13 ani și un sfert din doza recomandată adulților pentru copiii mai mici de 6 ani.

11. Mierea de Manuka

 Din această listă de antibiotice naturale nu poate să lipsească mierea crudă care a fost utilizată încă din antichitate ca un remediu natural contra infecțiilor. Dintre toate sortimentele de miere crudă din întreaga lume, se pare că mierea de Manuka ce provine din Noua Zeelandă este cea mai bună dintre toate pentru tratarea diverselor infecții.

 Mierea de Manuka este un sortiment de miere produsă de albine în principal din polenul florilor de Manuka din Noua Zeelandă, miere care are un procent ridicat de bacterii benefice.

 Conform Dr. Mercola, testele clinice efectuate au indicat faptul că mierea de Manuka este eficientă contra a mai mult de 250 culturi de bacterii, inclusiv:

 - MRSA (Staphylococcus aureus rezistent la meticilină)
 - MSSA (sensibil la meticilină Staphylococcus aureus)
 - VRE (enterococus rezistent la vancomicină)
 - Helicobacter Pylori (care poate cauza ulcerul de stomac)

 Poate că cel mai bun aspect în ceea ce privește mierea de Manuka este acela că este un aliment și care poate fi folosit în același timp și pentru tratarea infecțiilor pielii (poate fi aplicată extern după cum este necesar). De asemenea, studiile medicale au evidențiat beneficiile interne ale mierii de Manuka contra infecțiilor, inclusiv reducerea bacteriilor responsabile de producerea plăcii dentare și a cariilor.

 Ca supliment alimentar, se poate administra câte o linguriță de miere de Manuka zilnic, pentru întărirea sistemului imunitar și prevenirea bolilor și a infecțiilor.

12. Pau d’Arco

 Folosirea excesivă și frecventă a antibioticelor de sinteză determină o dezvoltare excesivă la nivelul intestinelor a ciupercii cunoscute sub numele de Candida albicans.

 Planta medicinală denumită Pau d’arco este foarte eficientă pentru combaterea Candidei și reduce în mod semnificativ pofta de zahăr care se produce odată u dezvoltarea acestei ciuperci în organism. Reprimarea candidei și consumul multor probiotice sub formă de alimente fermentate și/sau suplimente alimentare, permite microbilor intestinali benefici să se dezvolte, iar în timp să recupereze controlul asupra mediului intestinal.

 Planta Pau d’arco a fost apreciată de secole de către terapeuții alternativi ca unul dintre cele mai bune antibiotice naturale pentru contracararea creșterii excesive a ciupercilor. Știința a validat de asemenea beneficiile acestei plante medicinale, iar revista braziliană intitulată „Biologia”, a publicat în anul 2010 un studiu conform căruia Tabebuia avellanedae, o specie a plantei Pau d’arco, exercită un efect inhibitoriu asupra ciupercilor din organismul uman.

 Modalitatea cea mai recomandată pentru folosirea plantei Pau d’arco este sub formă de infuzie sau ceai, care oferă toate beneficiile acestei incredibile plante medicinale.

 Concluzie: În mod normal, antibioticele convenționale (care sunt medicamente chimice) ar trebui să fie folosite doar în situațiile de urgență, cum ar fi infecțiile care pun viața pacientului în pericol. A recurge la remediile oferite de farmacia naturii și mai ales la puternicele antibiotice naturale este o modalitate eficientă și naturală pentru a preveni și a trata diverse boli și afecțiuni de sănătate.