Shake-uri de banane contra retenției de lichide

 

Bananele,  un remediu eficient pentru combaterea retenției de lichide

Shake-uri de banane contra retenției de lichide Știați că bananele sunt un remediu eficient pentru combaterea retenției de lichide? Se pare că, în combinație cu alte alimente, bananele pot accelera metabolismul.

 Cercetări recente au arătat că bananele pot fi de mare ajutor pentru dieta noastră, deoarece furnizează mulți nutrienți esențiali și au un conținut ridicat de potasiu, care este un mineral cheie pentru combaterea retenției de lichide.

 

Cum ne ajută bananele să combatem retenția de lichide și să pierdem în greutate?

 Retenția de lichide este o problemă care apare în principiu din cauza anumitor factori hormonali, fie în adolescență, în timpul perioadei de sarcină, a menopauzei sau în cazul femeilor care folosesc pilule anticoncepționale. Retenția de lichide se mai poate produce din cauza unei alimentații greșite, a excesului de sodiu din organism, a hipotiroidismului sau a tulburărilor cardiace și de ficat, printre altele. Toate aceste probleme de sănătate produc retenția de lichide în corp, senzația de greutate și împiedică organele să funcționeze corect.

 Potasiul este un mineral cheie pentru procesul eliminării excesului de lichide din organism. Tocmai din acest motiv, se recomandă consumul de banane deoarece acestea conțin 450 mg din acest element, în funcție de mărimea lor. Pe lângă acest beneficiu, s-a mai descoperit că bananele ne pot ajuta și la accelerarea metabolismului atunci când acestea se combină cu ingrediente care ajută la arderea grăsimilor, precum spanacul, semințele de in, fructele de pădure sau ghimbirul, printre altele.

 Acest fruct este totodată o sursă foarte bună de energie datorită conținutului său de glucoză, fructoză și zaharoză. Conține vitaminele A, B, C, E, calciu, magneziu, potasiu, siliciu, fosfor, sulf și fier. Nutrienții din banane ne oferă importante beneficii pentru sănătate, printre care menționăm păstrarea elasticității țesuturilor și mușchilor, curățarea sângelui, prevenirea hipertensiunii și menținerea unei digestii bune.

 

Shake-uri de banane pentru arderea grăsimilor și eliminarea lichidelor

 Bananele sunt un excelent ingredient de bază pentru prepararea shake-urilor pentru arderea grăsimilor și combaterea retenției de lichide. Combinându-le cu alte ingrediente, se pot obține băuturi energizante care vor accelera metabolismul.

 

Shake de banane și semințe de in

Ingrediente:

 - 1 banană coaptă

 - 1 pahar de suc de portocale (200 ml)

 - 2 linguri de semințe de in (30 g)

Cum se prepară?

 Introduceți toate ingredientele în blender și procesați-le până când se omogenizează complet. Consumați shake-ul proaspăt, preferabil la micul dejun.

 

Shake de banane cu fructe de pădure

Ingrediente:

 - 1 banană coaptă

 - 1 cană de mure sau zmeură (250 g)

 - 1 linguriță de ghimbir ras (15 g)

 - 1 lingură de miere (25 g)

 - ½  cană de apă călduță (120 ml)

Cum se prepară?

 Introduceți toate ingredientele în blender și procesați-le 2-3 minute. Consumați această băutură în loc de micul dejun.

 

Shake de banane cu spanac

Ingrediente:

 - 1 banană coaptă

 - 200 g de spanac proaspăt

 - ½ cană de iaurt slab în grăsimi (120 g)

 - 1 lingură de miere (25 g)

Cum se prepară?

 Introduceți toate ingredientele în blender și procesați-le bine până când se omogenizează perfect. Acest shake este ideal să fie consumat în loc de micul-dejun.

 

Shake de banane și căpșuni

Ingrediente:

 - 1 banană coaptă

 - 5 căpșuni

 - ½ cană de iaurt slab în grăsimi (120 g)

 - 2 căni de lapte slab în grăsimi (480 ml)

 - Cuburi de gheață (dacă doriți)

Cum se prepară?

 Introduceți toate ingredientele în blender și procesați-le câteva minute. Acest shake delicios poate fi preparat într-o zi călduroasă de vară ca mic dejun sau gustare sănătoasă între mese.

 

Shake de banane, fulgi de ovăz și semințe de chia

Ingrediente:

 - 1 banană coaptă

 - ¼ de cană de fulgi de ovăz (22 g)

 - ½ cană de lapte de migdale (125 g)

 - 1 ½ lingură de semințe de chia (22 g)

 - 5 picături de extract de vanilie (0,25 ml)

 - 1 vârf de cuțit de scorțișoară

 - Cuburi de gheață (dacă doriți)

Cum se prepară?

 Introduceți toate ingredientele în blender și procesați-le câteva minute până când acestea capătă o consistență cremoasă. Acest shake delicios este ideal pentru a fi consumat la micul dejun, deoarece pe lângă faptul că combate retenția de lichide, îmbunătățește digestia, activează metabolismul și oferă o senzație de sațietate de-a lungul zilei.