Proprietățile uleiului esențial de Niaouli

 

Niaouli este folosită datorită proprietăților sale relaxante și curative

proprietatile uleiului esential de niaouli

 Niaouli este o plantă care face parte din familia mirtaceelor. Frunzele sale sunt aromatice, în timp ce scoarța sa are o culoare deschisă, constituită dintr-o suprapunere de straturi. Uleiul esențial de Niaouli este obținut prin distilarea frunzelor.

 Niaouli este o plantă exotică originară din Noua Caledonie și Australia, plantă care mai poate fi regăsită și în unele țări tropicale precum Madagascar. Această plantă este folosită de zeci de ani datorită proprietăților sale relaxante și curative.

 

Uleiul esențial de Niaouli - un antiseptic și antiviral puternic

 Multiplele proprietăți ale uleiului esențial de Niaouli rezultă din multitudinea de principii active precum cineol, alfa-pinen, limonen și viridiflorol. Reputat pentru acțiunea sa antibacteriană, anti-infecțioasă și antivirală, uleiul esențial de Niaouli se folosește pentru tratarea rănilor și chiar a tuberculozei deoarece este capabil să elimine bacilul Koch. Uleiul esențial de Niaouli este un antiseptic puternic cu ajutorul căruia se pot trata infecțiile persistente precum herpesul.

 

Uleiul esențial de Niaouli recomandat în probleme respiratorii

 Uleiul esențial de Niaouli este recomandat în special persoanelor care au probleme respiratorii datorită proprietăților sale expectorante și antispasmodice, eficiente în calmarea tusei și crizelor de astm. Uleiul esențial de Niaouli este un decongestionant excelent pe care îl putem folosi cu încredere pentru combaterea nasului înfundat în caz de gripă sau răceală.

 

Cu ajutorul uleiului esențial de Niaouli se mai pot trata diferite probleme

  Precum eczeme, arsuri, plăgi, acnee, psoriazis, arsuri solare. Printre proprietățile sale mai puțin cunoscute se numără faptul că este antifungic, analgezic și febrifug.

 

Uleiul esențial de Niaouli poate fi folosit în mai multe feluri

 Pe cale internă, uleiul esențial de Niaouli, amestecat cu o infuzie pe bază de cimbru este extrem de eficient împotriva infecțiilor respiratorii, intestinale și urinare. Pe cale externă, uleiul esențial de Niaouli se poate folosi sub formă de masaj direct pe piept în cazul unor probleme cutanate. Uneori, se poate folosi în amestec cu alte uleiuri vegetale pentru masarea cefei și tâmplelor pentru atenuarea durerilor de cap, oboselii, migrenelor și febrei musculare.

 

Uleiul esențial de Niaouli înlătură oboseala și stresul

 În ceea ce privește oboseala și stresul, este de ajuns să verși câteva picături de ulei esențial de Niaouli în apa de baie pentru a profita de proprietățile relaxante ale acestuia.

 

Uleiul esențial de Niaouli elimină  respirația urat mirositoare

 Pentru a lupta împotriva respirației urât mirositoare, amestecă cinci picături de ulei esențial de Niaouli cu whisky sau cu un alt alcool puternic și fă gargară. Pentru o acțiune discretă în timpul somnului, aplică câteva picături în colțul pernei.