Semne care arată că ai un deficit de fibre

 

Semne care arată că ai un deficit de fibre

semne care arata ca ai un deficit de fibre

 Conform recomandărilor oficiale, trebuie să consumăm în jur de 25-30 de grame de fibre pe zi. Fibrele nu trebuie consumate doar pentru a scăpa de constipație. Siluetă, tranzit, colesterol, nivel de zahăr, fibrele joacă un rol primordial în ceea ce privește sănătatea noastră. Dar adesea consumăm mult prea puține. Descoperă semnele care arată că ai un deficit de fibre și cum poți remedia această problemă.

 

Ești constipată

 Fibrele insolubile favorizează tranzitul. Unul din cele mai curente semne ale deficitului de fibre este constipația. Dacă eviți fibrele de teamă să nu te balonezi sau de teamă că nu vor fi tolerate de stomacul tău, introdu-le în alimentație progresiv și presară chimen peste leguminoase pentru a limita durerile digestive.

 

Ai un nivel ridicat de colesterol

 Fibrele solubile au proprietatea de a diminua nivelul de colesterol rau. Acestea funcționează ca și o capcană, se amestecă cu colesterolul în sistemul digestiv pentru a-l elimina în mod natural din organism.

 

Îți este foame la 45 de minute de la ultima masă

 Dacă te simți înfometată la scurt timp de la ultima masă, este posibil să nu fi consumat fibre suficiente. Fibrele au capacitatea de a conferi rapid senzația de sațietate. Astfel, îți vei simți stomacul mai plin și vei limita apariția senzației de foame.

 

Ești supraponderală

 Fibrele ne ajută să slăbim. Fibrele solubile au particularitatea de a forma un fel de gel în tubul digestiv și de a încetini digestia glucidelor. Drept urmare, fibrele solubile limitează absorbția caloriilor de către organism. În plus, acestea evită solicitarea insulinei, implicată în procesul de luare în greutate.

 

Cum să consumi mai multe fibre?

 Consumă cât mai multe fructe bio, legume și legume uscate. Înlocuiește cerealele rafinate cu cerealele integrale. Adaugă fructe uscate (migdale, nuci, smochine) salatelor tale de crudități sau de fructe. Nu uita de leguminoase, legume uscate.