Remedii naturiste împotriva acidității gastrice

 

Cinci remedii naturiste împotriva acidității gastrice

remedii naturiste impotriva aciditatii gastrice

 Împotriva acidității gastrice există medicamente care te pot ajuta să scapi rapid de această problemă precum antiacizii. Cu toate acestea, medicamentele nu sunt absolut necesare deoarece există o mulțime de remedii naturiste simplu și ușor de folosit. În unele cazuri, principalul responsabil de declanșarea acidității gastrice este considerat stresul. Drept urmare, încearcă să îl elimini și să încerci să determini care sunt alimentele care îți provoacă aciditate gastrică.

 

Lămâia

 Unul din numeroasele avantaje ale lămâii este capacitatea sa de a elimina refluxul acid. Lămâia este alcalinizantă chiar dacă gustul său este acru. Lămâia contribuie deci la neutralizarea acidității din stomac. Încearcă să bei o lingură de suc de lămâie proaspăt stoarsă cu 10 minute înainte de masă pentru prevenirea refluxului acid. Sucul de lămâie poate elimina și refluxul acid deja existent. Pentru asta este de ajuns să bei o lingură de suc de lămâie proaspăt înainte de micul-dejun și de cină.

 

Ghimbir

 Această rădăcină este o opțiune fantastică pentru eliminarea acidității gastrice. Bea ceai pe bază de ghimbir, consumă ghimbir decojit sau folosește pastile pe bază de ghimbir, la scurt timp vei simți beneficiile. Ghimbirul stimulează sistemul digestiv pentru a produce mai multe enzime și pentru a secreta mai multă bilă pentru o mai bună digestie.

 

Aloe Vera

 Această plantă puternică are o mulțime de beneficii, este favorita unui număr mare de medici naturiști. Aloe Vera este extrem de benefică și în caz de aciditate gastrică deoarece aceasta poate calma țesuturile iritate și să lupte împotriva iritației. Aloe Vera este excelentă pentru digestie. Amestecă gel de Aloe Vera cu suc de portocale și consumă amestecul obținut la micul-dejun. Acest amestec contribuie la prevenirea refluxului acid și poate fi folosit și în tratarea simptomelor existente precum esofagul iritat și inflamat.

 

Enzimele

 Consumul alimentelor bogate în enzime este ideal împotriva acidității gastrice, îți va îmbunătăți digestia și te va ajuta să slăbești sănătos. Enzimele sunt niște compuși care contribuie la degradarea alimentelor. Alimentele bogate în enzime sunt papaya, ghimbirul, ananasul, sâmburii de nuci, legumele și fructele crude.

 

Oțetul de cidru

 Una din principalele cauze ale refluxului este un exces de aciditate în stomac. Acest exces de aciditate poate fi provocată de o alimentație bogate în dulciuri deoarece zahărul este acidifiant. Oțetul de cidru este alcalinizant, ceea ce înseamnă că poate neutraliza această aciditate. Bea oțet de cidru înainte de masă, astfel vei îmbunătăți considerabil digestia.