Alimente anti-stres

 

Alimente anti-stres de adăugat la tine în meniu

Alimente anti stres

 Te simți puțin cam tensionată și cam stresată acum că iarna se apropie cu pași repezi? Zilele care sunt mai scurte, termenele limită care te fac să ai coșmaruri, rutina sau responsabilitățile care nu te lasă niciun minut să stai liniștită… Știai însă că unele alimente au un efect natural anti-stres? Influențând în mod direct neurotransmițătorii creierului, aceste alimente trebuie incluse în meniu pentru a se resimți efectele relaxante asupra stării de bine în general. Deci bye bye anxietate, stări de agasare sau de iritabilitate. Descoperă repede care sunt alimentele anti-stres.

 

Ciocolata neagră.

 Pe lângă faptul că are cel mai bun gust, ciocolata neagră este bună pentru moral, deoarece flavonoizii săi au cele mai relaxante virtuți. În plus, în cacao se află și feniletilamina care eliberează endorfinele, lucru ce vine cu o stare de bine generalizată.

 

Laptele.

 Un pahar de lapte cald înainte de somn ți se pare inutil? Nu e chiar așa. Prezența triptofanului, un aminoacid abundent în proteinele de lapte vine cu un efect liniștitor care te va ajuta să te bucuri de un somn cald și reparator.

 

Ovăzul.

 Fulgii de ovăz sunt bogați în glucide complexe dar și în fibre. Insulina eliberată atunci când este consumat este cea care favorizează eliberarea de serotonină, hormonul fericirii. De consumat iarna la micul dejun.

 

Somonul.

 Somonul este un ingredient bogat în omega 3, în aminoacizi care joacă un rol esențial în buna funcționare a creierului și în reglarea bunei dispoziții. Somonul poate să scadă și nivelul de cortizol, unul din hormonii majori ai stresului.

 

Semințele de floarea soarelui.

 Semințele de floarea soarelui sunt pline de vitamina B9 care ajută corpul să producă dopamină un hormon care induce plăcerea și care este precursorul adrenalinei. Dopamina poate să elibereze și debitul sanguin și poate să mențină și o bună presiune arterială, un lucru util în caz de stres intern.

 

Spanacul.

 O legumă bogată în magneziu. Este un mineral esențial care te ajută să te menții în formă și să rămâi zen în același timp.

 

Coacăzele.

 Coacăzele conțin niște anti-oxidanți puternici care ajută la lupta împotriva efectelor stresului asupra corpului uman.

 

Mestecarea de gumă te ajută și ea să scapi de stres.

 Mestecarea te va ajuta să activezi și să stimulezi unele regiuni ale creierului care au o acțiune pozitiv asupra stresului. Un gest repetitiv care te ajută și să mărești aportul de sânge din creier și care diminuează presiunea din creier.