De ce este bine sa bem apa

 

8 motive excelente de a bea mai multă apă în fiecare zi

de ce este bine sa bem apa

 Vitală, apa ne permite să ne păstrăm sănătoși, frumoși. În plus, se spune despre apă că favorizează concentrarea. Iată 7 motive excelente de a bea mai multă apă în fiecare zi.

 

Apa reglează temperatura corpului

 Corpul uman este format din 30% apă. De aceea, este esențial să consumi zilnic o cantitate destul de mare pentru a ajuta transportul nutrienților, pentru a regla temperatura corpului și pentru a facilita procesul de digestie al hranei.

 

Apa luminează tenul

 Consumul zilnic de apă permite evacuarea toxinelor și filtrarea poluanților care sunt nocivi pentru ten. Apa este ideală și pentru elasticitatea pielii, în special pentru cea din jurul ochilor. Apa este cel mai eficient produs de înfrumusețare, asta conform experților. Este demonstrat faptul că apa regenerează colagenul pielii și îi dă pielii un aspect tânăr și sănătos.

 

Apa reglează apetitul

 Uneori, corpul nostru confundă senzația de foame cu cea de sete. Când ai brusc poftă de ronțăit ceva, s-ar putea să fie vorba doar de o senzație de sete care încearcă să îi trimită stomacului tău un semnal. De aceea, pentru a evita această confuzie trebuie să consumi cât mai multă apă. Vei reuși astfel să faci diferența între cele două senzații.

 

Apa îmbunătățește starea de sănătate

 Apa îi permite corpului nostru și organelor să funcționeze mai bine. Pe lângă faptul că favorizează digestia, consumul unei cantități suficiente de apă asigură o mai bună funcționare a ficatului, rinichilor, a vezicii și la eliminarea toxinelor.

 

Apa te ajută să fii mai concentrată

 Apa și hidratarea contribuie la concentrare, te ajută să ai idei mai clare. Studiile au demonstrat că apa este mult mai eficientă decât cofeina, aceasta ne ajută să obținem rezultate mai bune la examene.

 

Apa contribuie la eliminarea bacteriilor

 Apa este primul remediu de adoptat în momentul în care simptomele unei bacterii își fac simțită prezența. Apa contribuie la eliminarea bacteriilor și ale toxinelor. În plus, apa previne deshidratarea ce poate apărea după un episod de diaree sau vărsături.

 

Apa combate oboseala

 Oboseala este unul din principalele simptome ale deshidratării. Dacă în ciuda faptului că dormi suficient de mult noaptea tot te simți obosită, încearcă să consumi cât mai multă apă.

 

Apa te păstrează tânără

 Dacă nu bei suficientă apă, pe pielea ta vor apărea semne de uscăciune. În loc să bei cât mai multă apă, decizi să folosești cât mai multe creme hidratante pentru a scăpa de această problemă. Consumând cel puțin 2l de apă pe zi, pielea ta va arăta și se va păstra tânără pentru mai mult timp.