Consuma Quinoa mai des

 

6 motive excelente de a consuma Quinoa mai des

Consuma quinoa mai des

 Îți este destul de greu să digeri anumite alimente? Iți este greu să slăbești? Nivelul tău de colesterol este mult prea ridicat? Introdu quinoa în meniul de zi cu zi și nu vei regreta. Supranumită de către Incași “mama tuturor semințelor”, Quinoa este o pseudo-cereală, este un aliment sănătos care nu ar trebui să lipsească din alimentația ta.

 

Quinoa te ajută să combați balonările

 Pentru ficatul supraîncărcat, pentru persoanele care suferă în mod frecvent de balonare, quinoa este un aliat de nădejde. Quinoa aparține familiei plantelor erbacee însă este considerată de majoritatea din specialiști o pseudo-cereală. Aceasta conține fibre insolubile care absorb apa, se umflă în intestine și stimulează activitatea intestinală. 125ml de quinoa conține o cantitate de fibre echivalentă a unei felii de pâine din grâu integral. De aceea, ese bine să integrezi quinoa în alimentația ta de zi cu zi și vei vedea că, la scurt timp, problemele digestive vor fi istorie.

 

Quinoa frânează procesul de îmbătrânire

 Mangan, cupru…quinoa conține o serie de minerale cu putere antioxidantă. Specialiștii sunt de părere că aceasta activează enzima cunoscută sub numele de superoxid-dismutaza. Aceasta din urmă ajută organismul să combată radicalii liberi care intră în organism din cauza agresiunilor externe – stres, poluare, alimentație necorespunzătoare și provoacă îmbătrânirea prematură a corpului. Consumând quinoa în mod regulat vei întârzia procesul de îmbătrânire.

 

Quinoa te ajută să slăbești

 Să piardă în greutate fără să fie nevoite să se înfometeze…acesta este visul a numeroase femei. Quinoa contribuie la pierderea în greutate. Datorită conținutului ridicat de proteine, quinoa conferă rapid senzația de sațietate. Săracă în materii grase, cu un indice glicemic scăzut, quinoa poate să înlocuiască cu succes pastele, pâinea și orezul. 100g de quinoa conține în jur de 300 de calorii.

 

Quinoa ne protejează arterele de colesterolul rău

 In materie de boli cardiovasculare, quinoa vine cu beneficii duble. Pe de o parte, ne protejează arterele de colesterolul rău, pe de altă parte reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare. De ce? Deoarece conține fibre. Fibrele solubile conținute de quinoa formează un gel care împiedică colesterolul să fie absorbit de intestine.

 

Quinoa vindecă cu succes migrena

 Suferi în mod frecvent de migrene? Adaugă quinoa în meniul de zi cu zi. Bogată în magneziu, quinoa contribuie la relaxarea vaselor sanguine. În plus, quinoa conține riboflavină o vitamină a cărei eficacitate împotriva migrenelor a fost deja demonstrată.

 

Quinoa previne diabetul de tip 2

 Datorită conținutului bogat de chercetină, quinoa este capabilă să regleze nivelul de zahăr din sânge.