Virtuţile mierii

 

Virtuţile mierii–7 motive pentru a o avea la tine în dulap

virtutile mierii

 Acum când toamna s-a instalat deja de ceva vreme încoace şi că temperaturile încep să scadă cel mai bine ar fi să consumi o ceaşcă de ceai cald cu o linguriţă de miere, nu-i aşa? Foarte bine! Acest dulce nectar produs de către albine este cea mai bună modalitate de a–ţi proteja corpul de agresiunile iernii. Mierea este o veritabilă mină de beneficii, pe lângă faptul că are un gust foarte plăcut şi că este un ingredient 100% natural. Descoperă citind acest articol care sunt virtuţile mierii, un aliment pe care trebuie să îl ai mereu la tine în dulap.

 

Mierea este un produs care îndulcește în mod natural.

 Acest produs al stupului mierea, este constituit din fructoză şi din glucoză. Deci are o putere de îndulcire superioară faţă de zahăr, pe lângă faptul că este un ingredient natural.

 

Mierea întărește sistemul imunitar.

 Efectul său prebiotic este cel care poate ameliora flora intestinală. Mierea conţine şi flavonoizi, aceşti antioxidanţi care pot lupta conta radicalilor liberi. Cele două combinate garantează echilibrul organismului dar şi al apărării sistemului imunitar.

 

Mierea calmează durerile de gât.

 Mierea este cel mai cunoscut remediul al bunicii. Mierea este cea care calmează tusea şi durerile de gât lubrifiind gâtul foarte eficient.

 

Mierea este foarte bună pentru sportivi.

 Zahărul pe care îl conţine mierea nu este rafinat este util pentru sportivi atât înainte de a practica un sport pentru a te bucura de energie, cât şi după practicarea unui sport, pentru a regla carenţele în glucide. Mierea se digeră extrem de uşor şi eliberează energie în mod regulat.

 

Mierea te ajută să lupţi contra insomniilor.

 Mierea este o sursă de glucide care stimulează eliberarea de insulină şi de triptofan un aminoacid care induce somnolenţa. Deci data viitoare când nu reuşeşti să dormi, bea un pahar de lapte cald cu miere.

 

Mierea este un remediu excelent pentru mahmureală.

 Fructoza pe care o conţine mierea accelerează disiparea alcoolului din sânge. Deci dacă ai sărbătorit cu o zi înainte, cel mai bine ar fi să mănânci la micul dejun miere.

 

Mierea calmează arsurile şi tăieturile.

 Mierea are şi unele proprietăţi antibacteriene care pot preveni infecţiile în caz de arsuri sau de tăieturi. Poate calma şi mâncărimile şi are un efect benefic asupra pielii.

 Şi pentru a îmbina practicul cu plăcerea, poţi folosi mierea la nişte madlene cu miere sau la un compot cu mere şi cu scorţişoară.