Cura de vitamine pentru toamna



O mică cură de vitamine pentru toamnă

cura de vitamine pentru toamna

 Trecerea de la căldură la rece poate să cauzeze unele mici probleme, neplăceri sau pierderi de energie sau ale formei. Un lucru este deci mai mult decât indispensabil – să încerci să te revitalizezi.

 Începutul toamnei este cea mai bună perioadă pentru revitalizarea organismului printr-o cură de vitamine şi de minerale. Acest aport de elemente esențiale este cel care reglează metabolismul, întărește sistemul imunitar și mărește capacitatea organismului de a înfrunta iarna care se apropie.

 

Fructele de sezon sursa importanta de vitamine

 Fructele de sezon precum strugurii, lămâia, grepfrutul sau merele sunt surse de vitamine foarte importante, la fel ca și ridichea neagră sau semințele germinate.

 

Pentru o cură de revitalizare, alimentele stimulante nu trebuie să lipsească.

 Lăptișorul de matcă trebuie să se ia dimineața iar polenul luat cu o jumătate de oră înainte de masă, într-un pahar de suc va face minuni și va veni cu toate mineralele și vitaminele necesare.

 Ai nevoie să stimulezi intelectul sau sistemul imunitar? Nicio problemă. Propolisul este cel mai de preț aliat al tău. Are niște virtuți antiseptice, antibacteriene și anti-oxidante dar și un nivel ridicat de minerale.

 Mai trebuie să consumi şi Vitamina B12 care se găsește într-o cantitate ridicată în spirulină. Toate vitaminele din grupa B se regăsesc în drojdie. Vitamina E este adusă de germenii de grâu sau de uleiul din germeni de grâu.

 Mineralele îți vor fi aduse de melasa neagră iar pentru a stimula organismul pentru a te pregăti cât mai bine pentru perioada rece, clorura de magneziu este cea care va face minuni.

 Plinul de vitamine şi de minerale trebuie să se facă cu niște complemente alimentare naturale. Cele mai indispensabile sunt vitamina C-acerola, vitamina A - pești ouă, brânză și alte legume colorate, magneziu – clorura de magneziu, alimentele integrale sau fructele uscate, calciu- pește, leguminoase și legume verzi, fierul, cuprul, zincul și cromul care pot fi luate dimineața sub formă de capsule.

 Luptă contra oboselii asociind vitamina C, vitamina B9 cu magneziu și cu fier. Ginseng, guarana, dar și lăptișorul de matcă sunt ideale pentru a revitaliza un organism obosit.

 Hrănește pielea din interior cu complemente alimentare pe bază de antioxidanți. Consumă și acizi grași esențiali.

 Combate eficient stresul cu vitamine și cu minerale - magneziul care reglează sistemul nervos, cu omega 3 care provin din uleiul de pește, cu un efect asupra dispoziției și cu drojdia și cu germenii de grâu care sunt bogați în vitaminele B și seleniu.

O toamnă excelentă!