Apa de levantica

 

Apa de levănțică, un excelent purifiant al pielii

Apa de levantica

 Extrem de apreciată de pielea grasă datorită faptului că elimină cu blândețe excesul de sebum, levănțica are și proprietăți cicatrizante și regenerante. Fără să mai punem la socoteală acțiunea sa calmantă asupra corpului și spiritului.

 Încă din Evul Mediu, levănțica se folosea pentru dezinfectarea lenjeriei. Încetul cu încetul, lavanda este folosită de parfumerii, este din ce în ce mai exploatată și mai apreciată datorită notelor sale olfactive puternice. După un timp, levănțica a început să fie distilată pentru a fi transformată în apă florală.

 

Apa de levănțică are acțiune anti-bacteriană

 Levănțica echilibrează producția de lipide și elimină excesul de sebum. Apa de levănțică curăță pielea și împiedică formarea coșurilor. Apa florală de levănțică elimină celulele moarte acumulate pe piele, celule care obstruează pielea, surplusul de sebum și toxinele (praf, poluanți, radicali liberi) rămase la suprafață. Și, datorită PH-ului său acid, în perfectă afinitate cu pielea, apa florală de levănțică are o acțiune blândă asupra pielii. Apa florală de levănțică este ideală pentru pielea grasă și pentru pielea mixtă.

 

Apa de levănțică luptă împotriva inflamațiilor și a bacteriilor

 În plus, datorită conținutului bogat de linalol, un alcool prezent în unele uleiuri esențiale, apa de levănțică întărește imunitatea naturală a celulelor noastre, luptă împotriva inflamațiilor și bacteriilor. Apa de levănțică este antiseptică, sporind capacitatea naturală de cicatrizare a pielii.

 

Apa de levănțică are un efect relaxant

 Anti-stres, lanțul de esteri ai levănțicii echilibrează sistemul nervos pentru a favoriza relaxarea și somnul. Un grup de cercetători asiatici au demonstrat faptul că apa de levănțică are capacitatea de a reduce presiunea sanguină și unii factori fiziologici care provoacă stresul precum cortizolul.

 Apa de levănțică are o puternică acțiune antalgică acționând asupra contracțiilor musculare ceea ce contribuie la o mai bună relaxare. De unde și interesul de aplica un produs corporal pe bază de levănțică.

 

Apa de levănțică favorizează somnul.

 Parfumul său reconfortant aduce liniștea, calmează emoțiile, temerile.

 

Apa de levănțică este un excelent regenerant pentru piele

 Apa de levănțică este un excelent regenerant pentru piele și este potrivită pentru toate tipurile de piele. Se poate folosi în stare pură pentru a trata arsurile solare sau mușcăturile de insecte. Ajută la cicatrizarea pielii afectată de acnee.

 

Alte întrebuințări ale apei de levănțică

 Folosită sub formă de apă de gură, hidrolatul de lavandă, tratează aftele și gingivita și înlătură respirația urât mirositoare. Ingerată în stare pură sau diluată, apa de levănțică vindecă durerile de cap și arsurile la stomac. Sub formă de frecții pe corp, apa de levănțică calmează durerile musculare și articulare.

 Putem folosi apa de levănțică pentru parfumarea rufelor. Cum? Adăugând puțină apă florală de levănțică în apa fierului de călcat.