Obiceiuri pentru toamna

 

Obiceiuri sănătoase pentru toamnă

obiceiuri pentru toamna

 Toamna se instalează încet. Culorile sunt cele mai frumoase în această perioadă. O plăcere pentru simțuri, de care trebuie să profiți făcând plimbări lungi prin natură. Da este magnific… sunt niște momente magice pentru a te simți în conexiune cu natura dar şi cu tine însuți. Toamna este și perioada ideală în care te poți îngriji mai mult de tine. Iată care sunt obiceiurile sănătoase de adoptat.

 - trebuie să te hidratezi cât mai bine. Apa este cea mai bună băutură la care poți apela. Dacă vei bea suficientă apă vei vedea o diferență enormă în ceea ce privește nivelul de energie și buna funcționare a metabolismului tău. Trebuie să încerci să profiți cât mai mult și de ceaiul verde care vine cu anti-oxidanți super benefici pentru sănătate.

 - este la fel de important și să îți întărești sistemul imunitar. Cu ajutorul unei alimentații variate și echilibrate îți vei face plinul de vitamine, de minerale dar și de pro - biotice. Cu o activitate fizică zilnică vei alunga stresul și vei păstra și un număr bun de anticorpi. Sportul și alimentația sunt cele două elemente indispensabile pentru o stare excelentă de sănătate. Consumă zilnic crudități și fructe proaspete pentru un aport de vitaminele A, C și E, dar și de minerale și oligo-elemente.

 - este esențial și să îți faci mai mult timp pentru tine și să profiți de momentul prezent. Poți practica yoga sau meditația. Vei face o pauză prin intermediul lor și vei reuși să te bucuri din plin de momentul prezent.

 - pentru ca toate șansele să fie de partea ta, cina trebuie să fie cât mai lejeră pentru a te bucura de un somn cât mai odihnitor. Salatele sau supele garantează un somn cât mai odihnitor.

 - poți consuma și unele complemente alimentare bogate în aminoacizi sau vitamina B și zinc pentru întărirea structurii părului și a unghiilor.

 - alungă stresul cu ajutorul magneziului. Dureri de cap, dorsale, insomnii, iritabilitate, anxietate, oboseală, probleme cu pielea sau gastro-intestinale… stresul este cu siguranță prezent. Trebuie să stabilești cât mai repede un echilibru și să consumi fructe și legume uscate în mod natural care sunt şi bogate în magneziu. Aici intră nucile, alunele, lintea, migdalele, fasolea albă… poți ceda și tentației ciocolatei care este celebră pentru aportul său de magneziu.

 - este important și să favorizezi și un somn cât mai odihnitor pentru a-ți face plinul de energie. Activitatea fizică regulată este cea care favorizează și un somn mai profund și reparator.