Siesta de dupa-amiaza

 

Lucruri pe care probabil nu le știi despre siestă

siesta de dupa amiaza

 Dacă te numeri printre acele persoane care nu pot să renunțe la siesta de după-amiază, avem o veste bună: siesta este excelentă din toate punctele de vedere! Siesta este o nevoie naturală. Știai că în China dreptul la siestă este protejat prin constituție și că însuși Winston Churchill, în perioada războiului, nu renunța la acest moment privilegiat pentru a-și reîncărca bateriile? Tu ce știi despre siestă?

 

Siesta ajută corpul să își regleze temperatura

 Temperatura corporală este de aproximativ 37,6 grade. Însă, în timpul somnului, aceasta are tendința să coboare, lucru ce ne permite să ne odihnim mai bine în special în perioada de caniculă.

 

Dormi întotdeauna cu draperiile trase

 Pentru a profita din plin de siesta de după-amiază, trebuie să dormi mereu în obscuritate. Ideal ar fi să porți o mască de ochi pentru dormit.

 

Siesta trebuie să fie scurtă

 Dacă te-ai trezit după o siestă mai obosită de cum erai înainte să dormi, atunci cu siguranță ți-ai prelungit cu mult siesta. Specialiștii spun că o siestă ar trebui să dureze în jur de 20-30 de minute maxim pentru a nu intra într-o fază de somn profund, de care este cam greu să scapi.

 

Deschide fereastra

 O mulțime de experți în domeniul somnului sunt de părere că dacă dormim cu fereastra deschisă, favorizăm oxigenarea sângelui.

 

Controlează porțiile de hrană

 Chiar dacă este adevărat faptul că o masă copioasă favorizează somnul, o digestie dificilă degradează calitatea somnului. De aceea, înainte de siesta de după-amiază, ar fi ideal să consumi mâncăruri mai grase precum cartofii prăjiți.

 

Uită-te la ceas înainte

 Ritmul circadian al ceasului nostru biologic este cel care ne informează când este cel mai bine să dormim: între orele 16-17 de exemplu. Siesta post-prandială (după prânz), trebuie efectuată dintr-un motiv etimologic: siesta vine de la sexta, a sașea oră a zilei la Romani, care marca începutul după-amiezii.

 

Înainte de siestă, bea o cafea

 Cafeina își face efectul la 15-20 de minute după ce ai băut cafeaua. Acest lucru îți permite să te trezești după siesta de 20 de minute plină de energie.

 

Siesta nu îngrașă

 Siesta este mult prea scurtă pentru a interfera cu procesul metabolic într-un mod semnificativ. Astfel, contrar ideilor preconcepute, siesta nu îngrașă, nici nu ne ajută să slăbim.

 

Germanii sunt campionii siestei

 Adevărații regi ai siestei nu sunt, cum ați crede, spaniolii. Conform unor studii recente, campioni în ale siestei sunt germanii.