Puterile necunoscute ale lămâii

 

5 super puteri necunoscute ale lămâii

puterile necunoscute ale lamaii

 Lămâia este fără îndoială un fruct cu multiple fațete. Nu se mulțumește să ne înveselească sosurile pentru salată, marinatele sau sucurile de fructe. Are însă și unele virtuți nebănuite. Îți poate reda buna dispoziție, poate combate acnea și mirosurile neplăcute… știe să facă de toate cu alte cuvinte.

 

Lămâia conține Vitamina C

 La fel ca și verișoarele sale citricele, lămâia conține foarte multă Vitamina C, care are niște proprietăți antioxidante care protejează celulele corpului nostru și ne înfrumusețează atât în interior cât şi la exterior.

 Pe lângă Vitamina C, lămâia mai conține și alte vitamine sau minerale. Aici intră potasiul, acid folic, calciu, tiamină, niacină, vitamina B6, fosfor, magneziu, cupru, riboflavină, fără să uităm de o varietate de compuși fitochimici.

 Dar pe lângă toate atuurile sale nutriționale evidente, lămâia se mai poate folosi la o mulțime de lucruri surprinzătoare.

 

Lămâia nu lasă fructele și legumele să se înnegrească.

 Ce poate fi mai iritant decât următorul lucru – tai bucăți merele, avocado, cartofii sau alte fructe și legume și apoi încep să se înnegrească? Este un lucru perfect normal. Aerul joacă un rol de antioxidant. Pentru a evita însă asta poți pulveriza suc de lămâie peste legume sau fructe. Funcționează și pentru conopidă sau pentru banane.

 

Lămâia poate ameliora buna dispoziție.

 Unele studii au demonstrat faptul că lămâia, mai precis coaja sa, are un efect relaxant asupra spiritului, dar și stimulant. Cea mai bună modalitate de a profita de toate efectele sale pozitive este de a inhala uleiul esențial sau de a face un ceai de lămâie. Un ceai adevărat de lămâie nu din plic. Pune la infuzat ceaiul cu felii de lămâie.

 

Lămâia poate să elimine acnea.

 Lămâia poate să prevină sau te poate chiar scăpa de acnea rebelă. Aceasta omoară unele bacterii care sunt responsabile cu apariția coșurilor dar și cu cele care stau pe piele. Poți aplica sucul de lămâie local pe piele sau să îl diluezi în puțină apă. Storcând puțină lămâie în apă vei putea recupera toți antioxidanții ceea ce îți permite să protejezi celulele pielii contra agresiunilor și să obții o piele superbă și strălucitoare.

 

Lămâia luptă împotriva mirosului neplăcut al picioarelor.

 Studiile au demonstrat faptul că sucul de lămâie ar unele proprietăți antibacteriene. Amestecând sucul de la o lămâie cu apă și clătind picioarele cu acest cocktail vei scăpa de mirosurile neplăcute.

 

Lămâia vine cu o nouă viață pentru salata ta.

 Frunzele de legume mai pleoștite îşi vor regăsi strălucirea dacă le înmoi într-un bol ținut la frigider cu apă și cu suc de lămâie.