Plante care stimuleaza memoria

 

3 plante care pot stimula memoria

plante care stimuleaza memoria

 Favorizarea unei buni funcționări a creierului și păstrarea unei memorii performante sunt de acum înainte niște lucruri foarte ușoare datorită unui trio de plante care se completează unele pe altele.

 

Ginkgo biloba favorizează micro-circulaţia cerebrală.

 Este o plantă care favorizează micro-circulaţia cerebrală și care permite un aport optim de oxigen și de nutrienți pentru creier. O acțiune demonstrată mai ales atunci când vine vorba despre performanțele cerebrale ale persoanelor mai în vârstă.

 

Sunătoarea are efect neuro-protector si favorizează nașterea de noi neuroni.

 Sunătoarea este populară deja datorită acțiunii sale contra deprimării.  Sunătoarea are însă și un efect neuro-protector. Sunătoarea este o plantă care favorizează și nașterea de noi neuroni. La fel ca și ginkgo biloba, sunătoarea se poate găsi în farmacie sub formă de capsule și de comprimate.

 

Curcuma protejează celulele creierului.

 Curcuma are niște proprietăți puternice anti-oxidante și anti-inflamatorii care protejează celulele creierului. Studiile care sunt în curs în Statele Unite sugerează că ar putea ameliora maladia Alzhemier. Trebuie deci să presari fără moderație curcuma peste toate felurile de mâncare.

 

Ce te mai poate ajuta sa ai o memorie mai buna.

 Yoga, vitaminele D, activitatea fizică sunt și ele recomandate pentru îmbunătățirea memoriei. Disciplinele relaxante precum yoga sau meditația sunt cele care pot ameliora mai ales concentrarea și capacitatea de a se concentra.

 

Suplimentele de Vitamina D.

 Suplimentele de Vitamina D sunt prețioase în caz de carențe. Testele au demonstrat faptul că un nivel scăzut de vitamina D poate să fie asociat cu un rezultat mai slab la testele de performanțe intelectuale.

 

Exercițiile fizice.

 Nimic nu se compară cu mișcarea pentru a accelera afluxul sanguin. Doar o oră de mișcare pe săptămână vine cu rezultate vizibile în trei luni. Toate activitățile fizice- mersul pe jos, urcatul pe scări sau dansul sunt de luat în considerare.

 

Patru trucuri pentru a întreține memoria.

 - Trebuie să eviți alcoolul și fumatul care pot dăuna neuronilor.

 - Trebuie să ai grijă de somn. Este un lucru indispensabil pentru cele mai bune performanțe intelectuale. Nu abuza însă de somnifere care nu sunt deloc bune pentru creier.

 - Trebuie să încerci să exersezi memoria în toate felurile posibile. Ieșind la plimbare, jucându-te, citind, mergând la cinema, întreținând relății sociale…

 - De asemenea, trebuie să încerci să te hrănești cât mai bine consumând mai ales flavonoizi. Poți consuma măcar 2 cești de ceai verde pe zi. Ai nevoie și de vitamina B1, care se găsește în carnea de pasăre, de pește, în fructele şi legumele uscate, în cerealele integrale și în drojdie.

Tu ce faci pentru a-ți întreține memoria?