Alimentatia si corpul uman

 

Corespondenta intre alimentatie si organele interne

alimentatia si corpul uman

 Unele alimente sunt deosebit de importante pentru organismul nostru și ar trebui consumate cu regularitate. Altele, pe de altă parte, se aseamănă atât de mult cu organele umane încât ne dau de gândit. Unii specialiști susțin teoria conform căreia alimentele care se aseamănă organelor aduc beneficii extraordinare acestora. Alții contestă total această teorie.

 

Morcovul și ochiul

 Este uimitoare asemănarea între morcovul, în secțiune transversală și ochiul uman. Acest aliment nu numai că se aseamănă extraordinar de mult globului ocular, ci aduce și beneficii acestuia. Se știe foarte bine că morcovul este o legumă ce conține foarte multă vitamina A, necesară pentru celulele din retină, cu alte cuvinte esențială vederii. De asemenea, morcovul are o concentrație mărită de betacaroten, foarte importantă pentru a ne menține vederea sănătoasă.

 

Nuca și creierul

 Miezul de nucă are într-adevăr aspectul creierului uman. Natura nu încetează a ne uimi prin desăvârșirea cu care ne prezintă lucrurile, prin varietate și frumusețe și prin perfecta compatibilitate a unor legume cu organismul uman. Nuca prezintă beneficii mari asupra sistemului nervos, adică asupra creierului. Nuca imită aspectul creierului, reprezentând cele două emisfere și conțin acizi grași omega ce protejează creierul. De asemenea, nucile ajută în prevenirea bolilor mintale și neuronii au o durată mai lungă de funcționare.

 

Fasolea și rinichii

 Cu toții am învățat la orele de anatomie aspectul unui rinichi. Și nu de puține ori ni s-a părut că se aseamănă unei boabe de fasole. Lucru total adevărat. Boaba de fasole se aseamănă rinichiului și chiar ajută la buna funcționare a acestuia. Fasolea este un aliment extrem de bogat în nutrienți dar indicele glicemic este mic și un consum moderat de fasole ajută la scăderea tensiunii și la menținerea nivelului de zahăr în sânge normal, protejând astfel rinichii.

 

Roșia și inima

 Un alt aliment ce face parte din categoria miraculoaselor alimente-organe este roșia. Aceasta este extrem de interesantă prin prisma faptului că se aseamănă inimii, atât din punct de vedere al culorii, cât și faptul că prezintă patru camere. Trebuie să menționăm faptul că roșia este foarte bogată în antioxidanți dar conține și licopen, aceasta este o substanță ce îi conferă minunata culoare roșie și ajută în prevenirea bolilor cardio-vasculare. De asemenea, roșiile sunt extrem de benefice pentru organismul uman deoarece mențin tensiunea normală a arterelor, fluiditatea sângelui și scad riscul pentru ateroscleroză, astfel că roșia are numeroase beneficii pentru inimă, organul căruia se aseamănă.

 

Ciuperca și urechea

 O secțiune a unei ciuperci vă va uimi. Aceasta seamănă perfect cu urechea umană și din mai multe puncte de vedere, ajută la îmbunătățirea auzului. Ciuperca conține substanțe care ajută la menținerea elasticității timpanului. De asemenea, ciuperca conține și vitamina D, extrem de importantă pentru sănătatea oaselor și oscioarelor din ureche.

 

Rubarba și oasele

 Nu foarte multă lume știe de rubarbă. Mulți am auzit dar nu toți cunoaștem beneficiile acestei plante. Rubarba este o plantă ierboasă ce poate ajunge până la 1-2 metri și este bogată în fosfor, potasiu, magneziu, zinc, și vitamine, îndeosebi vitamina C. Cum arată rubarba? Asemenea unui os, mai exact asemenea femurului. Această asemănare nu este delo întâmplătoare, deoarece, așa cum spuneam, rubarba este bogată în calciu, siliciu și vitamina D, care sunt esențiale pentru menținerea sănătății oaselor.

 Adesea unele plante sau legume, chiar și fructe din natură se aseamănă unor părți ale organismului uman și această asemănare nu este deloc întâmplătoare. Natura nu contenește să ne uimească și să ne fascineze.