Greșeli care compromit întreaga reușită a dietei

 

Greșeli frecvente în dietă

Greșeli care compromit întreaga reușită a dietei Dacă simțiți că dieta pe care o țineți de curând nu dă rezultatele așteptate și dacă încă nu încăpeți în rochia de seară pe care doreați să o purtați la un eveniment special, atunci poate că nu dieta este de vină, ci dumneavoastră faceți unele greșeli care compromit întreaga reușită a dietei.

 

Dieta fără exerciții fizice

 Chiar dacă țineți o dietă, aceasta nu este singurul lucru pe care îl puteți face pentru a slăbi câteva kilograme. Dietele nu trebuie să fie foarte drastice, pentru a evita efectul de yo-yo, ci permisive, însă să implice și exercițiu fizic. Mișcarea este extrem de importantă fie că alegeți să alergați, să mergeți la sală ori să faceți câteva abdomene acasă. Dacă dieta nu are efecte miraculoase, poate că aveți nevoie de mai multă mișcare.

 

Obsesia pentru numărul de kilograme

 Desigur, cu toții am vrea să avem greutatea ideală, însă de multe ori acest lucru nu este posibil. Pentru a atinge acel indice de masă corporală dorit, trebuie doar să ne concentrăm asupra procesului prin care vom pierde kilogramele și nu numai asupra kilogramelor în plus.

 Dacă vă doriți să slăbiți 15 kilograme și vă uitați în fiecare dimineață la cântar, cu siguranță veți fi dezamăgită. Priviți-vă puțin și în oglindă, vedeți cum vă mai vin hainele, învățați să vă iubiți corpul și să apreciați munca depusă de dumneavoastră fără a vă mai concentra doar pe kilogramele în plus.

 

Nu luați micul dejun

 Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Poate că ați mai auzit acest lucru de multe ori, însă nimeni nu vi l-a spus cu adevărat.

 Dimineața, atunci când vă treziți, aveți nevoie de energie pentru a vă pune mușchii în mișcare și hrana vă oferă toți nutrienții necesari pentru a începe ziua excelent. Dacă săriți peste micul dejun atunci aceasta este o mare greșeală, deoarece o mare parte din caloriile acumulate atunci se ard foarte repede în prima parte a zilei.

 

Folosiți pastile pentru slăbit

 Și acest obicei poate fi considerat o greșeală. Așadar, trebuie să vă informați bine înainte asupra pastilelor pe care vreți să le cumpărați și să le luați și cereți părerea unui medic. De asemenea, nu exagerați cu ceaiurile de slăbit, deoarece au puternice efecte laxative.

 

Mâncați prea mult, prea puțin ori pe bază de stres

 Dietele trebuie să fie echilibrate. Dacă mâncați foarte puțin, aveți șanse mari să slăbiți mai repede câteva kilograme în plus, însă ce ne facem după dietă când acestea se vor acumula la loc? Dacă alegeți o dietă mai generoasă în ceea ce privește alimentația și mai drastică în ceea ce privește mișcarea, atunci s-ar putea să aveți surpriza neplăcută să nu slăbiți câte kilograme vă doriți să slăbiți în timpul pe care vi l-ați propus. Iar mâncatul pe bază de stres este extrem de nefast pentru dietă.