Trucuri si retete pentru detoxifiere

 

Trucuri și rețete pentru o cură detox

trucuri si retete pentru detoxifiere

 Ai făcut excese în ultima perioadă? Silueta ta a avut de suferit din cauza acestora? Iată câteva sfaturi și rețete ușoare care îți vor detoxifia rapid corpul!

 

Bea cât mai multe lichide

 În mod normal, corpul nostru are nevoie să absoarbă în jur de 1,5l de lichid pe zi (chiar mai mult dacă simți nevoia). În cadrul unei cure detox, specialiștii ne recomandă să consumăm cât mai multe lichide, cel puțin 3l. Apa este esențială, favorizează schimburile organismului și eliminarea renală a deșeurilor (toxinelor). În perioada acestor zile de detoxifiere, dacă consumi lichide în abundență, urina ta va deveni mult mai deschisă la culoare însă acesta este și scopul. În meniu: apă plată, ceai verde, infuzii, sucuri de legume diluate.

Ține post timp de o zi fără riscuri

 Obiectivul acestui post este purificarea organismului. În mod general, se optează pentru un post de 15 ore care ne pune în repaus întreg sistemul digestiv. Încearcă să ții acest post într-un week-end când ești mai liberă. Vineri seara, consumă o supă ușoară sau un produs lactat, nimic după ora 21. A doua zi consumă doar apă, ceai verde sau infuzii drenante.

 

Curăță ficatul în profunzime

 Gata cu maionezele, mezelurile, sarea, carnea, ouăle, alimentele grase sau dulci. Fă loc în farfuria ta crudităților, legumelor gătite la abur cu puțin ulei de măsline sau de rapiță și fructelor de sezon. Fă-ți plinul de antioxidanți care neutralizează radicalii liberi și luptă împotriva îmbătrânirii premature a diferitelor organe. Îmbogățește-ți alimentația cu fibre pentru a-ți stimula tranzitul. Fructele și legumele favorizează dezvoltarea microflorei intestinale.

 

Alimente ideale pentru detoxifiere

 Brocoli și restul cruciferelor sunt recomandate în cadrul unei cure de detoxifiere deoarece conțin enzime, indispensabile procesului de detoxifiere. Anghinarea favorizează eliminarea, stimulează rinichii și drenează ficatul. Limba mielului curata sângele și stimulează metabolismul. Pătrunjelul contribuie la eliminare, sparanghelul este diuretic și depurativ, facilitează munca rinichilor.

 

Suc detox pe bază de portocale, morcovi și țelină

 Țelina este un diuretic excelent și un laxativ recunoscut. Morcovul și portocala sunt adevărate comori de vitamine. Un suc detox care întărește sistemul imunitar, reechilibrându-l. Pentru un pahar de astfel de suc ai nevoie de: o portocală mare, curățată și tăiată, un morcov mare tăiat cubulețe, o bucată de țelină tăiată. Pune morcovul, portocala și țelina în blender după care consumă sucul obținut.

 

Bulionuri detox

 Un bulion digestiv: 3 fire de mărar, un morcov mic, asmățui. Un bulion diuretic și drenant: 4 bucăți de praz, 2 cepe, 2 căței de usturoi și un buchețel de pătrunjel.