Detox pentru un ten strălucitor

 

Detox înainte de Sărbători pentru un ten strălucitor

detox pentru un ten stralucitor

 Curele de detoxifiere nu sunt rezervate doar perioadei după Revelion. Pentru a străluci la propriu în aceste zile de sărbătoare, oferă-i tenului tău câteva zile de detoxifiere.

 

Etapa numărul 1: îmi modific alimentația

 Aici nu ne referim la faptul că trebuie să te privezi brusc de hrană în speranța că tenul tău își va reveni. Dacă procedezi astfel, organismul tău riscă să declanșeze modul de supraviețuire iar în momentul în care te afli la masă în noaptea de Revelion va stoca grăsimile și zaharurile pentru a face față următorului episod de post.

 Drept urmare, nu ne privăm de alimente ci limităm zahărul, alcoolul, grăsimile și pâinea. Și optăm pentru o alimentație detoxifiantă pe bază de fructe și legume de sezon: kiwi, clementine, portocale, sfeclă, andive, broccoli și lobodă.

 

Rețetă de supă detox pe care o poți prepara și tu acasă

 Umple o oală cu 1,5 l de apă. Adaugă o ceapă și puțin bulion. După ce apa începe să fiarbă, adaugă o varză tăiată mărunt, 400 g de morcovi, o lingură de chimen, sare și piper. Lasă-le să mai fiarbă timp de 20 de minute. Varza reduce nivelul de zahăr din sânge și permite stocarea acestuia sub formă de grăsime. Morcovul conține fibre cunoscute sub numele de pectine care contribuie la eliminarea grăsimilor.

Etapa numărul 2: îmi exfoliez tenul tern

 Odată cu sosirea anotimpului rece, tenul nostru are tendința să devină tern. Pentru a ne reîmprospăta tenul obosit, începe operațiunea încă de azi. Iată o rețetă de exfoliant home made: amestecă 3 linguri de gel de Aloe Vera cu ¼ lingură de pudră de cărbune vegetal. După care introdu o lingură de pudră de migdale și o lingură de zahăr pudră. Cărbunele vegetal activat va capta toxinele și poluanții care se acumulează la nivelul pielii. Epiderma ta va fi aerisită și curată pentru a primi machiajul de sărbătoare.

 

Etapa numărul 3: mă hidratez din interior

 Nu există cură detox fără etapa de hidratare pentru a elimina toate toxinele care obosesc organismul și încarcă tenul. Nu uita acest lucru: nu ai cum să te hidratezi consumând sucuri carbogazoase sau cafea. Băutura indispensabilă hidratării este apa. O poți consuma cu lămâie sau poți consuma infuzii pe bază de plante depurative (anghinare, rozmarin, ridiche neagră) de-a lungul întregii zile pentru a-ți stimula ficatul. Bea cel puțin 1,5 l de apă pe zi pentru a ajuta procesul de detoxifiere și pentru a absorbi mai bine nutrienții prezenți în alimentație.