Despre răbdare și perseverență

 

Importanța de a fi răbdători și perseverenți

Despre răbdare și perseverență La modul general, răbdarea și perseveranța sunt acele calități care se dobândesc în urma diverselor experiențe ale vieții. Există persoane care au în mod natural aceste calități, însă alte persoane trebuie să și le dezvolte pentru a reuși cu succes realizarea anumitor idealuri pe care și le-au propus.

 

Ce este mai exact răbdarea?

 Răbdarea se dezvoltă prin capacitatea de a depăși dificultățile care odată cu înaintarea prin viață, apar în mod inevitabil. Răbdarea mai definește de asemenea capacitatea de a aștepta sau de a spera ca anumite situații sau lucruri să se îmbunătățească sau să se realizeze.

Dar perseverența?

 Perseveranța este necesară în practic toate activitățile vieții. Continuitatea în anumite sarcini este cea care ne conduce la îndeplinirea obiectivelor pe care ni le-am propus.

Perseveranța implică multe provocări

 Perseverența face parte din valorile umane, deoarece aduce multe provocări care trebuie să fie depășite, dintre care menționăm următoarele:

Perseverența ne ajută să suportăm mai bine sarcinile dificile

 La începerea unui proiect este ceva obișnuit să ne simțim motivați, însă pe măsură ce începem un ritm mai alert de muncă, de multe ori această motivație inițială se va diminua, iar atunci când constatăm că obiectivele nu sunt ușor de îndeplinit, atunci putem deveni victima frustrării sau a dezamăgirii. O modalitate de a ușura această presiune este abandonarea scopului propus și renunțarea la perseverență. Însă a învăța să lucrezi sub o anumită presiune va determina în timp formarea unui caracter de câștigător.

 Dacă ne străduim mult să îndeplinim un anume obiectiv, ca minim ne așteptăm să observăm pași pozitivi și notabili. Însă atunci când nu se petrece acest lucru, simțim o lipsă de control emoțional și poate că nu mai dorim să continuăm în mod perseverent. Însă în aceste momente trebuie să ne demonstrăm curajul și să continuăm până când vom finaliza. Există diverse tehnici de autocontrol care ne pot ajuta să depășim etapele mai dificile ale unui proiect.

 Incertitudinea realizării unui scop mare generează neliniște și anxietate, iar acesta este motivul pentru care multe persoane preferă să opteze pentru ceea ce este sigur și nu doresc să aibă obiective prea complicate în viață. Însă este necesar să avem mereu în vedere că, cu cât sunt mai mari și mai complexe scopurile noastre, cu atât beneficiile vor fi pe măsura acestora.

Perseveranța este crucială pentru a atinge succesul în orice proiect

 O schimbare pozitivă și radicală a condițiilor de viață se obține printr-un efort prelungit, iar dacă dorim să ne convingem de o idee trebuie să lucrăm în mod metodic, cu constanță. Principalele avantaje ale perseverenței sunt următoarele:

 Mintea se adaptează la un nou model de cerințe:

 Totul în viață este produsul obiceiurilor mentale, atât în ceea ce privește alimentația, bogăția, starea fizică, memoria, ritmul alert de muncă, etc. Perseverența ne permite să ne obișnuim cu experiențele dorite, inițial trebuind să investim multă voință pentru a fi capabili să depășim o anumită inerție mentală. Însă fiecare zi în care vom îndeplini obiective mai mici ne va ajuta să ne îndeplinim în final un scop mai mare. O tehnologie modernă care ne poate ajuta să devenim persoane având un nivel admirabil de perseveranță este programul numit Puterea voinței” care este compus din sugestii audio subliminale care conțin fraze pozitive în mod specific alcătuite pentru a ne putea concentra întreaga voință în proiectele de dezvoltare personală. Mesajele subliminale se înregistrează direct în subconștient și ne ajută să obținem următoarele: o admirabilă dispoziție de a realiza scopurile pe care le-am trasat, a resimți în fiecare zi o motivație tot mai mare și dorința de a fi capabili să obținem chiar și imposibilul.

Perseverența amplifică anumite capacități:

 Și anume, dezvoltarea unei mai mari dexterități și a abilităților personale pe măsură ce o practicăm. Pentru a deveni experți într-un anumit domeniu este necesar să fim perseverenți mult timp.

 Orice succes se bazează pe credință, atunci când credem cu putere în ceva, vom putea atinge succesul, inclusiv dacă logica nu este neapărat punctul nostru forte. Uneori realizăm mari eforturi, iar rezultatele nu sunt pe măsura lor, aceasta deoarece la nivel interior nu există o acceptare a proiectului și nu ne îndreptăm cu ușurință spre scopurile pe care ni le-am propus. Însă atuul nostru este perseverența care ne va ajuta să acumulăm energie încetul cu încetul, iar aceasta atitudine împreună cu gândurile pozitive, ne va conduce spre o transformare definitivă și la succesul absolut. În cartea intitulată “Credințe puternice pentru succes” se oferă multe argumente asupra funcționării puterii minții, care ne ajută să înțelegem faptul că puterea spirituală ne este oricând la îndemână, însă pentru a o folosi corect este necesar să învățăm să ne gestionăm energia, voința, timpul, acțiunile și emoțiile.

 Procesul de învățare internă a hărții mentale este cel mai dificil aspect de controlat în cadrul unui proiect. Însă atunci când dobândim un suficient nivel de autoritate interioară pentru a ne descurca fără probleme și pentru a obține o stare mentală puternică, atunci succesele vor fi spectaculoase. Acest aspect poate fi verificat la nivel de bogăție interioară – înțelepții ne spun că atunci când ne simțim bogați în interiorul ființei noastre, nu este nevoie să facem eforturi enorme pentru ca prosperitatea să se manifeste în viețile noastre.

 Fiecare succes, oricât de mic ar fi are un efect pozitiv asupra motivației interioare, iar atunci când ne obișnuim cu victoriile, se va declanșa un aunumit reflex pozitiv care ne va conduce spre culmea succesului, iar aceasta este posibil doar prin intermediul dezvoltării perseverenței.

 Trebuie să înțelegem clar faptul că atunci când avem credință, proiectele sunt îndeplinite cu ușurință, datorită perseverenței. O persoană care este dispusă să facă tot ceea ce este necesar pentru a-și îndeplini visurile va deveni triumfătoare cu ajutorul perseverenței.

 

Avantajele răbdării și perseverenței:

 1. Răbdarea ne aduce acea înțelegere necesară de a ști să așteptăm momentul potrivit și condițiile adecvate pentru a înțelege că unele lucruri au nevoie de timp. Valoarea efortului și a sacrificiului facilitează, pe de altă parte, o atitudine pozitivă constantă. Răbdarea a ajutat inclusiv la câștigarea unor mari lupte sociale așa cum au demonstrat faptele lui Mahatma Gandhi și alte fapte inspiratoare. Răbdarea se transformă într-o luptă personală pentru a rezista, ceea ce se transformă într-o luptă cu tine însuți, favorizând creșterea personală și implicit cunoașterea proprie.

 2. Perseverența face mențiune la capacitatea de a menține o acțiune pe o perioadă lungă de timp. Această caracteristică de a acționa în viață poate avea mai multe avantaje decât dezavantaje. Nenumărate sunt relatările pe care le-am auzit referitor la unele persoane care au pierdut oportunitatea de a triumfa deoarece au abandonat proiectul doar cu puțin timp înainte de a-l duce la bun sfârșit.

 3. Putem afirma de asemenea că perseverența ne ajută să cunoaștem puterea muncii și a acțiunii creatoare. Există un proverb popular care ne spune că “cel care perseverează reușește”, iar aceasta semnifică faptul că dacă se menține focalizarea asupra obiectivului propus în ciuda posibilelor probleme sau eșecuri, se va obține succesul final.

 Nimeni nu a afirmat că ceea ce dorim să atingem este ușor; dimpotrivă, fără eforturile adecvate nu există succes. Însă, în ciuda dificultăților cu care ne putem confrunta și a îndoielilor care pot apărea, este necesar să continuăm să luptăm dacă într-adevăr dorim să ne îndeplinim visele.

 

Obstacolele conțin în ele însele și oportunitatea de a le depăși

 Dacă nu dorim să abandonăm lupta, este necesar să ne schimbăm viziunea asupra obstacolelor, mai exact să învățăm că fiecare greutate de pe drum este încă o oportunitate de a ne autodepăși.

 Țelul constă în depășirea tuturor barierelor și dificultăților care apar pe parcurs. Însă acestea ne vor permite să ne străduim și mai mult, să dăm tot ce e mai bun din noi și să reușim.

 Un alt factor care ne poate împiedica să fim perseverenți este chiar perspectiva -greșită de altfel, că ceea ce ne dorim întârzie prea mult să apară sau să se concretizeze. Trebuie să înțelegem faptul că totul apare la timpul potrivit, trebuie doar să fim răbdători.

 Răbdarea este o calitate pe care cei care perseverează știu că este necesar să o cultive. Perseverând azi vom obține lucrurile mărețe de mâine. Puterea este în noi și pentru a obține tot ceea ce dorim trebuie să renunțăm în primul rând la auto-limitări.

Mai poți citi din Dezvoltare personală

7 pași pentru o atitud…

Ce este atitudinea pozitivă?  Cu siguranță de multe ori ai auzit sau ați citit despre cât de ...

Corpul uman ca și temp…

Corpul fizic poate să fie un aliat al creșterii interioare  Corpul fizic ne permite toate experi...

13 recomandări pentru …

Profitați de orele zilei: a face mai mult cu mai puțin  Cerințele de muncă, obligațiile perso...

Despre rezistența la s…

Ce înseamnă rezistența la schimbare?  De multe ori ne agățăm de credințe și comporta...

Cum să devii o persoan…

10 trucuri eficiente pentru a deveni o persoană matinală  A vă trezi devreme este mai mult dec...

15 recomandări pentru …

Identificarea factorilor de stres  Stresul este o reacție fiziologică pe care corpul nostru o ar...

5 chei esențiale pentr…

5 chei esențiale pentru fericire  Conform înțelepților de pe această planetă, fericirea este...

12 chei esențiale pent…

Ce este fericirea?  Fericirea este o stare subiectivă. Ceea ce face fericită o persoană poate c...

A călători este o inv…

A călători fără regrete  Există numeroase beneficii pe care le oferă călătoriile și cunoa...

Combate lenea în 12 pa…

De ce apare lenea?  Lenea poate apărea în orice moment, împiedicându-ne să fim productivi și...

12 recomandări pentru …

12 recomandări pentru a crește stima de sine  Se spune adeseori că nu poți iubi pe nimeni pân...

Incredibilele beneficii…

Să invităm tăcerea în viața noastră  Tăcerea poate fi extrem de benefică, mai ales pentru ...

Cum putem realiza criti…

Cum putem realiza critici constructive?  Criticile pot fi împărțite în două categorii: respec...

Arta de a-i asculta pe …

Greșelile comise atunci când credem că-i ascultăm pe ceilalți  A ști să ascultăm cu adevă...

Cum să ne eliberăm de…

Grijile excesive înseamnă o minte agitată  A trăi tot timpul preocupați sau îngrijora...

Cele 4 chei ale unei re…

  Hormonii și fericirea  Așa cum indică și numele său, o relație de cuplu se stabilește ...

Motivația, cheie esen…

  Principiile de bază ale motivației  A avea o motivație corectă este un aspect fundamental ...

Despre răbdare și per…

  Importanța de a fi răbdători și perseverenți  La modul general, răbdarea și perseveran...

Cum putem deveni mai in…

  Cum putem deveni mai inteligenți?  Vă preocupă diverse moduri în care puteți să vă ampl...

4 sfaturi pentru amplif…

  Ce este carisma?  Carisma este acea magie personală pe care o au anumite persoane și care se...

Cum putem combate amân…

  Cum putem combate amânarea?  Amânarea sau procrastinarea este acel “hoț al timpului” s...

Despre echilibrul minț…

  Despre echilibrul minții, corpului și spiritului  Te simți stresat sau epuizat sau ai senza...

6 obiceiuri bune pentru…

  Ce este optimismul?  Optimismul este acea capacitate pe care o au unele persoane de a privi ș...

9 obiceiuri pentru o di…

  9 obiceiuri pentru o dimineață perfectă  Majoritatea persoanele tind să fie foarte grăbit...

Arta de a dărui

  Cum să alegi cadourile potrivite fără să te stresezi  Dacă în fiecare an în perioada di...

10 motive pentru care b…

  10 motive pentru care boala poate apărea în viaţa ta  Oamenii din cele mai vechi timpuri au...

Emoțiile și cancerul …

  În cadrul acestui articol voi vorbi despre emoții și cancer și despre legătura din...

Ce este succesul?

  Care este definiția succesului?  Să răspunzi la această întrebare poate fi mai important ...

9 comportamente și ati…

  Sfaturi pentru a deveni mai împăcați cu noi înșine  Uneori, noi înșine ne provocăm nef...

Ce personalitate ai în…

  Culoarea ochilor îți arată ce personalitate ai  Se spune adesea că ochii sunt oglinda sufl...

12 sfaturi pentru a tr…

  Ce este fericirea?  Cu toții ne dorim să fim fericiți și să ne bucurăm de viață. Multe...

Lucrurile bune ale vie…

  Lucrurile bune ale vieții se cuceresc cu o inimă veselă  Cu toții ne dorim lucruri mai mul...

O mai bună imagine asu…

  Acceptarea corpului este punctul de pornire pentru o transformare pozitivă  Specialiștii afi...

5 exerciții pentru a a…

  Merităm și putem întâlni perechea minunată pentru sufletul nostru  Gândirea pozitivă, o...

Relațiile toxice

  6 lucruri pe care trebuie să le înveți din relațiile toxice  Relațiile... ...

Rezoluție de Anul Nou …

  Prezentul aduce fericire  Ființa umană modernă a devenit depresivă deoarece mint...

Cuvântul NU și între…

  Cuvântul NU și cum să te folosești de acesta  Bună dragilor, probabil că ...

Misiunea în viață

  Misiunea în viață sau destinul nostru  Dragilor, cu siguranță mulți ați ...

7 reguli pentru a te di…

  Disciplina, ingredientul necesar pentru reușită  Dintre toate ingredientele necesa...

5 motive ca să practic…

  1. Libertate.  Procesul iertării ne eliberează. Odată ce reușim să rezolvăm pr...

Cum să te motivezi ca …

  Motivația este foarte importantă dacă îți dorești să atingi obiectivele tale ...

10 moduri prin care gâ…

  Gândirea pozitivă te ajută foarte mult în viață, încearcă şi vei ved...

Respectați orologiul i…

  Învață să-ți respecți orologiul intern cu ajutorul Cronobiologiei  In fun...

Frica, cel mai mare du…

  Frica, dușmanul care ne reține de la realizări  Probabil mulți dintre voi s-au c...

Ierți, dar nu uiți?

  Ce este iertarea necondiționată?  Noi oamenii, suntem niște ființe cu adevărat ...

Afirmații pozitive pen…

  Ce sunt afirmațiile pozitive?  Afirmațiile pozitive sunt un instrument puternic pe...

Învață sa spui NU

  Câștigă respectul celorlalți învățând să spui NU  NU este un...

Confortul, pacoste sau …

  Confortul, pacoste sau plăcere?  Suntem în 2014, și putem observa o oarecare...

Tu ce ai vrut să fii, …

  Cum să devii, ceea ce ai vrut să devii și cum să-ți îndeplinești visele  ...

Nevoia de a avea drepta…

  Nevoia de a avea dreptate poate dăuna vieții noastre  Fiind și tu om probabil ai ...

Egoismul este iubirea a…

  Egoismul este iubirea autentică de care am uitat cu toții  Frumoasa noastră civil...

Cel mare dușman al tă…

  Cel mai mare dușman al tău este chiar în fața ta  Dragilor, noi oamenii sun...

Hormonii care ne contro…

  Hormonii reglează creșterea, dezvoltarea, metabolismul, funcția sexuală, starea de spiri...

Increderea in sine, zec…

  Află cum poți să-ți câștigi încrederea în sine, în zece pași n...

Afirmatiile sanatatii

  Doreşti să fii sănătos? Iată ce afirmaţii trebuie să faci  Orice om de pe pla...

Cum sa ne gestionam ban…

  Ştim cu adevărat să gestionăm banii sau îi cheltuim aşa cum vin?  Dacă e...

Cum sa combatem lenea

  Eşti o persoană leneşă sau ai tendinţa spre lene uneori? Află cum poţi să o combaţi...

Povestile frumoase ale …

  Cum îţi poţi spune poveşti frumoase şi pozitive care să te ajute în viaţă...

Imaginatia ne conduce v…

  Credeai că viaţa ta este condusă de cineva? Da e adevărat! Viaţa este condusă de imagi...

Iti iubesti viata sau o…

  Îţi iubeşti viaţa?  Viaţa este neasemuit de frumoasă, de darnică, de iub...

Invata din greselile pe…

  Greșelile pe care le faci sunt învățăturile tale cele mai bune  Înva...

Dorintele tale pot deve…

  Visătorii sunt cei care își îndeplinesc dorințele  Întotdeauna ...

Cum te trezesti diminea…

  Modul în care te trezeşti dimineaţa îţi arată cum îţi va fi înt...

Vindeca-ti sufletul pri…

  Suferințele și rănile vorbesc despre noi  Toţi am trecut prin suferinţe, faptel...

Traiesti in trecut si a…

  Trecutul îţi poate provoca boala  Suntem meniţi să fim sănătoşi. Câ...

Motivele pentru care ne…

  Află motivele îmbolnăvirii  Suflet frumos eşti mai sănătos decât &i...

Sanatatea prin cuvinte

  Sănătatea stă în cuvintele pe care le spuneți  Când spunem sănătat...

Găseste-ti un job din …

  Pasiunea ta îți poate aduce un job pe măsură, află cum  Oricine își...

Muncesti pentru bani sa…

  Află chiar acum dacă muncești pentru bani sau pentru tine  Să muncești este nec...

Emoțiile și cancerul:…

  Diagnosticul de cancer se poate transforma din dușman în aliat  Există foarte puține fraze...