10 motive pentru care boala poate apărea în viaţa ta

 

10 motive pentru care boala poate apărea în viaţa ta

10 motive pentru care boala poate apărea în viaţa ta Oamenii din cele mai vechi timpuri au trecut prin multe boli şi multe necazuri. Totuşi există mereu o cauză principală pentru care te poţi îmbolnăvi. Care sunt cauzele principale ale bolilor, le poţi afla în acest articol.

 Încă de mici copii, adulţii ne spun să nu facem anumite lucruri, pentru că ne vom îmbolnăvi. Acest gen de abordare a vieţii nu este nicidecum unul sănătos. Îţi voi prezenta chiar acum, ce simplu este să te îmbolnăveşti şi să nu îţi dai seama.

 

Vorbeşti mereu de boala ta, nu de sănătatea ta

 Avem tendinţa de a vorbi mereu despre cât de rău ne simţim, cât de rău ne doare capul sau ne-am îmbolnăvit. Unul din motivele pentru care te îmbolnăveşti este pentru că pomeneşti atât de des despre boală încât ea vine la tine şi se agaţă de tine şi de corpul tău. Un mod ideal de a trăi este să vorbeşti cât mai mult despre cât de sănătos eşti, cât de fericit eşti pentru că sănătatea face parte din tine şi cât de bine te simţi. Atunci când într-adevăr nu te simţi bine, mai bine schimbă-ţi atenţia pe care o ai şi concentrează-te pe ceva ce îţi place. Uneori nu este uşor dar cu mai multă practică vei reuşi.

 

Teama de a nu te îmbolnăvi duce tot la boală

 Un alt motiv pentru care ne îmbolnăvim este teama care ne sufocă şi nu ne lasă să trăim. Dacă teama nu ar exista cu siguranţă am fi mult mai sănătoşi, din toate punctele de vedere. Majoritatea oamenilor trăiesc cu teama de a nu fi bolnavi, fiind bombardaţi non stop cu informaţii despre boli incurabile şi de care nu scăpăm uşor. În acele momente cel mai înţelept este să stingem televizorul sau ştirea de pe internet. La ce bun să continuăm să ne uităm la ceva distrugător?

 

Ura este unul din principalele motive pentru care te îmbolnăveşti

 Chiar dacă îţi pare ciudat, să ştii că ura este unul din cele mai puternice motive pentru care te îmbolnăveşti. Mintea ta este cea care generează gânduri contra unei situaţii sau persoane şi apoi emoţiile se ghidează după ea şi începi să te simţi rău. Dacă ura nu ar exista tu ai fi mereu sănătos şi plin de viaţă. Dar ea există şi este acolo pentru a-ţi aminti că nu este bună şi nu îţi face bine. Când începi să ai sentimente de ură întreabă-te întotdeauna, de ce ai aceste sentimente, ce anume nu îţi convine, ce anume nu îţi place la o persoană de simţi ceea ce simţi. Întotdeauna totul este legat de tine. Atunci când urăşti pe cineva, de fapt urăşti partea din tine care nu îţi place. De exemplu, dacă o persoană ţi-a făcut rău, tu o urăşti şi asta pentru că te-a rănit sau consideri că te-a rănit. Practic nu avea nimic de-a face cu tine ci cu propria ei persoană. Toţi cei care fac rău altora îşi fac rău doar lor. Nu au treabă cu alte persoane. Ei au treabă cu ei. Nu se suportă sau nu acceptă ceva în viaţa lor şi consideră că dacă se răzbună pe altul le va fi mai uşor. Sau se vor simţi mai bine. Nu este deloc aşa. De aceea, lasă ura deoparte şi începe să trăieşti. Consideră că acele persoane nici măcar nu au existat şi atunci te vei simţi mult mai bine. Ideea e că dacă continui să urăşti pe cineva, îţi faci rău ţie. Merită acest lucru aceea persoană? Mai gândeşte-te!

 

Nu îţi iubeşti viaţa şi astfel ajungi să te îmbolnăveşti

 Un alt motiv important este iubirea faţă de viaţă. Consideri că viaţa nu ţi-a oferit ceea ce ţi-ai dorit şi astfel nu îţi mai iubeşti viaţa. Poate că în mod conştient nu se întâmplă asta, dar cu siguranţă în mod subconştient deja ai ales să te îmbolnăveşti datorită lipsei iubirii de viaţă. Este trist să constaţi că tot mai mulţi oameni devin depresivi deoarece ei nu îşi iubesc viaţa cu adevărat. Toţi se aşteaptă să trăiască o viaţă în puf şi bucurie dar pentru asta este necesar să fie ei fericiţi. Atâta timp cât ei nu se simt bine în această viaţă vor primi tot mai multe motive pentru care să nu iubească viaţa şi să devină depresivi. Te îmbolnăveşti dacă nu îţi iubeşti viaţa. Şi până la urmă, ce ar trebui să îţi ofere ea ca să o iubeşti? Întreabă-te şi vezi ce răspuns îţi vine. Notează toate răspunsurile pe care le primeşti. Te vor ajuta să îţi apreciezi tot mai mult viaţa şi situaţiile în care eşti acum, astfel că boala te va ocoli.

 

Boala se hrăneşte cu emoţii negative

 Mare atenţie la emoţiile negative pe care le emiţi în fiecare moment. Nu este uşor să ai o zi întreagă plină de fericire dar poţi să îţi imaginezi măcar aşa ceva. În momentul în care ai pauza de lucru sau când ai puţin timp cu tine, te pui şi îţi imaginezi cum fericirea vine la tine şi te simţi atât de bine şi de minunat, se va schimba şi starea ta. Mental, imaginează-ţi că dansezi, te simţi bine, eşti plin de viaţă şi bucuria este în inima şi sufletul tău. Cum ar fi dacă acum ai fi fericit? Ce ai simţi? Ce ai vedea? Ce ai auzi? Imaginează-ţi aceste lucruri şi starea ta sufletească se va schimba. De ce să te hrăneşti cu emoţii negative? Acestea îţi aduc tristeţe, boală, depresie. De câte ori te gândeşti la ceva ce este contra naturii, adică lucrurile negative şi neplăcute, vei mai pune o cărămidă în plus la apariţia bolii. Preferi să laşi emoţiile neplăcute să te conducă? Cu siguranţă nu doreşti asta. Fii puternic/ă şi alege să trăieşti în mod conştient şi plăcut. Boala se hrăneşte cu emoţiile negative şi abia aşteaptă următorul pas spre a apărea în viaţa ta. Nu îi da această satisfacţie!

 

Ştirile îţi pot provoca boli

 Exact cum ai auzit. Ştirile pe care le urmăreşti, emisiunile negative şi de scandal îţi pot provoca apariţia bolii. Şi asta deoarece sunt create întocmai pentru ca oamenii să devină tot mai inconştienţi de ei şi creadă tot ce mint ei acolo. Când tu te implicit emoţional în ştirea sau emisiunea pe care o urmăreşti, crezând tot ce se spune şi înjurând pe alţii sau fiindu-ţi milă de ei, automat preiei emoţii negative. Nici măcar nu ştii cum se întâmplă toate acestea. Nu eşti conştient. Tu urmăreşti emisiunea sau ştirea respectivă dar nu poţi să selectezi ce este bun sau rău pentru tine, toate informaţiile îţi vin la pachet. Astfel îţi provoci singur/ă starea de rău şi de nervi care duc apoi la boală. Indicat ar fi să laşi la o parte ştirile şi emisiunile non educative şi în acest timp să te ocupi de tine. Citeşte o carte, ascultă o muzică clasică, urmăreşte emisiuni documentare sau chiar filme care să îţi vorbească despre tine. Poţi să te apuci de exerciţii, imaginându-ţi cum toată viaţa ta este diferită şi exact aşa cum îţi doreşti. Poţi să stai cu prietenii sau cu persoana iubită sau copii şi să vă jucaţi, să petreceţi timpul împreună. Poţi ieşi la aer curat, în natură. Sunt o mulţime de lucruri de făcut în acest timp.

 

Comparaţia cu alţii duce la scăderea stimei de sine şi apariţia bolilor

 Cea mai inutilă metodă este să te compari cu alţii. Nu ai cum. Nu are niciun rost. Fiecare este unic în felul său. Tot comparându-te poţi cauza apariţia unor boli deoarece invidia are o energie foarte joasă. Când eşti invidios pe cineva începi să te simţi neputincios, te simţi rău, eşti gelos şi singur îţi cauzezi cu mintea ta aceste lucruri. Ce sens au aceste comparaţii? Dacă te-ar schimba sau transforma şi ai deveni mai bun, poate că ar fi diferit. Dar de obicei oamenii când se compară cu alţii, îşi fac de cele mai multe ori rău, nefiind conştienţi că nu există aşa ceva. Fiecare are felul său de a fi, educaţia sa, conştiinţa sa. Este inutil să ne comparăm cu alţii doar pentru că au mai mult decât noi. Este important să ne vedem de noi, de ceea ce putem să facem noi pentru a ne îmbunătăţi viaţa. Să fim conştienţi de noi înşine nu de alţii. Pe ei să îi urmărim doar ca modele şi atât. Un model nu este ceva de comparat ci este ceva de copiat. Dacă tot ne dorim să fim ca alţii să nu ne comparăm, putem foarte uşor să copiem.

 

Indeciziile pot cauza boli în corpul tău

 Viaţa este simplă. Da sau nu. Te decizi asupra unui lucru şi mergi pe aceea cale sau alegi să nu mergi. Nu există şi da şi nu. Dar oamenii mai mereu preferă ambele variante sau sunt indecişi. Când li se propune un loc de muncă nou, ei stau şi cântăresc lucrurile să vadă cât de mult îşi doresc sau este bine să aleagă un lucru sau altul. Când merg la shopping stau ore întregi să se hotărască asupra unui lucru. Când intră într-o relaţie mereu se gândesc raţional ce să facă mai departe. Dar inima? Dacă ai lua decizii bazate pe inima nu ai mai fi indecis. Când ţi se oferă un loc de muncă, simte dacă este bun pentru tine şi dacă nu este spune NU cu hotărâre şi curaj. Este timpul să fii decis şi organizat. Altfel corpul va reacţiona şi îţi va transmite mesaje prin stările de rău, durerile şi bolile pe care le ai. Hotărârea alungă boală, indecizia o atrage.

 

Nu îţi iubeşti corpul fizic şi asta se răsfrânge asupra ta cauzându-ţi boli

 Una din cele mai importante motive ale bolilor este tratarea cu indiferenţă a corpului fizic. Ai primit un corp fizic când ai venit pe Pământ, ai grijă de el. Tratează-l cu respect şi iubire. Îngrijeşte-l. Spală-l tot mai des. Vorbeşte cu el. Află-i nevoile şi el se va comporta la fel cu tine. Când simţi că îţi este foame, mănâncă. Când simţi că ai mâncat prea mult, opreşte-te. Când simţi că ceva te doare, întreabă-l ce s-a întâmplat. Are un motiv de fiecare dată pentru care îţi dă un semn. Iar acel semn este durerea. Dacă eşti o persoană conştientă şi atentă la nevoile corpului fizic el mereu îţi va spune ce simte. Când te doare ceva, înseamnă că undeva ai greşit sau te-ai comportat diferit. Iar efectul s-a simţit pe propriul corp. Poţi să tratezi durerea cu multă iubire, acceptare şi stare de bine. Corpul tău simte când tu nu îl iubeşti. Atunci când nu ai grijă de el, nu îţi pasă de el şi nu te comporţi cu el iubindu-l, corpul tău simte şi îţi va da numeroase semnale care să îţi ofere câteva semne de întrebare. Hrana nesănătoasă nu îl ajută, ţigările, alcoolul, drogurile şi mai mult decât atât emoţiile neplăcute. Îţi otrăveşti corpul iar apoi te întrebi de ce la o vârstă tânără te-ai îmbolnăvit şi eşti aproape de moarte. Tocmai pentru că ai uitat ce era mai esenţial, corpul tău fizic!

 

Lipsa de mişcare şi sport poate cauza apariţia unor boli

 Viaţa înseamnă mişcare. Atâta timp cât tu eşti o persoană activă boala nu te poate prinde. Cei mai avizaţi sunt oamenii sedentari. Cei care stau şi nu fac nimic toată ziua, nici măcar nu se mişcă şi non stop stau pe internet şi calculator. Activitatea este foarte importantă pentru corpul şi sufletul tău. Chiar dacă lucrezi la un birou unde este necesar să stai mult timp pe scaun, alocă-ţi măcar o oră pe zi pentru a te plimba, a face exerciţii sau sport. Te va ajuta foarte mult. Atât la creier cât şi la restul organelor din corpul tău. Lipsa mişcării înseamnă stagnare iar viaţa nu iubeşte să stagneze. Viaţa este într-o continuă mişcare. Iar omul care este şi el într-o continuă mişcare este cel mai sănătos. În natură, aer liber sau chiar şi acasă începe să faci mişcare şi să îţi destinzi corpul fizic. Dacă nu doreşti să fii o persoană bolnăvicioasă, îţi recomand să te mişti căci doar mişcarea crează existenţa.

 Ţi-am oferit 10 motive pentru care boala poate apărea în viaţa ta. Fiind conştient de ele şi evitându-le pe cât este posibil, vei reuşi să ai o viaţă sănătoasă şi plină de bucurie.

Mai poți citi din Dezvoltare personală

7 pași pentru o atitud…

Ce este atitudinea pozitivă?  Cu siguranță de multe ori ai auzit sau ați citit despre cât de ...

Corpul uman ca și temp…

Corpul fizic poate să fie un aliat al creșterii interioare  Corpul fizic ne permite toate experi...

13 recomandări pentru …

Profitați de orele zilei: a face mai mult cu mai puțin  Cerințele de muncă, obligațiile perso...

Despre rezistența la s…

Ce înseamnă rezistența la schimbare?  De multe ori ne agățăm de credințe și comporta...

Cum să devii o persoan…

10 trucuri eficiente pentru a deveni o persoană matinală  A vă trezi devreme este mai mult dec...

15 recomandări pentru …

Identificarea factorilor de stres  Stresul este o reacție fiziologică pe care corpul nostru o ar...

5 chei esențiale pentr…

5 chei esențiale pentru fericire  Conform înțelepților de pe această planetă, fericirea este...

12 chei esențiale pent…

Ce este fericirea?  Fericirea este o stare subiectivă. Ceea ce face fericită o persoană poate c...

A călători este o inv…

A călători fără regrete  Există numeroase beneficii pe care le oferă călătoriile și cunoa...

Combate lenea în 12 pa…

De ce apare lenea?  Lenea poate apărea în orice moment, împiedicându-ne să fim productivi și...

12 recomandări pentru …

12 recomandări pentru a crește stima de sine  Se spune adeseori că nu poți iubi pe nimeni pân...

Incredibilele beneficii…

Să invităm tăcerea în viața noastră  Tăcerea poate fi extrem de benefică, mai ales pentru ...

Cum putem realiza criti…

Cum putem realiza critici constructive?  Criticile pot fi împărțite în două categorii: respec...

Arta de a-i asculta pe …

Greșelile comise atunci când credem că-i ascultăm pe ceilalți  A ști să ascultăm cu adevă...

Cum să ne eliberăm de…

Grijile excesive înseamnă o minte agitată  A trăi tot timpul preocupați sau îngrijora...

Cele 4 chei ale unei re…

  Hormonii și fericirea  Așa cum indică și numele său, o relație de cuplu se stabilește ...

Motivația, cheie esen…

  Principiile de bază ale motivației  A avea o motivație corectă este un aspect fundamental ...

Despre răbdare și per…

  Importanța de a fi răbdători și perseverenți  La modul general, răbdarea și perseveran...

Cum putem deveni mai in…

  Cum putem deveni mai inteligenți?  Vă preocupă diverse moduri în care puteți să vă ampl...

4 sfaturi pentru amplif…

  Ce este carisma?  Carisma este acea magie personală pe care o au anumite persoane și care se...

Cum putem combate amân…

  Cum putem combate amânarea?  Amânarea sau procrastinarea este acel “hoț al timpului” s...

Despre echilibrul minț…

  Despre echilibrul minții, corpului și spiritului  Te simți stresat sau epuizat sau ai senza...

6 obiceiuri bune pentru…

  Ce este optimismul?  Optimismul este acea capacitate pe care o au unele persoane de a privi ș...

9 obiceiuri pentru o di…

  9 obiceiuri pentru o dimineață perfectă  Majoritatea persoanele tind să fie foarte grăbit...

Arta de a dărui

  Cum să alegi cadourile potrivite fără să te stresezi  Dacă în fiecare an în perioada di...

10 motive pentru care b…

  10 motive pentru care boala poate apărea în viaţa ta  Oamenii din cele mai vechi timpuri au...

Emoțiile și cancerul …

  În cadrul acestui articol voi vorbi despre emoții și cancer și despre legătura din...

Ce este succesul?

  Care este definiția succesului?  Să răspunzi la această întrebare poate fi mai important ...

9 comportamente și ati…

  Sfaturi pentru a deveni mai împăcați cu noi înșine  Uneori, noi înșine ne provocăm nef...

Ce personalitate ai în…

  Culoarea ochilor îți arată ce personalitate ai  Se spune adesea că ochii sunt oglinda sufl...

12 sfaturi pentru a tr…

  Ce este fericirea?  Cu toții ne dorim să fim fericiți și să ne bucurăm de viață. Multe...

Lucrurile bune ale vie…

  Lucrurile bune ale vieții se cuceresc cu o inimă veselă  Cu toții ne dorim lucruri mai mul...

O mai bună imagine asu…

  Acceptarea corpului este punctul de pornire pentru o transformare pozitivă  Specialiștii afi...

5 exerciții pentru a a…

  Merităm și putem întâlni perechea minunată pentru sufletul nostru  Gândirea pozitivă, o...

Relațiile toxice

  6 lucruri pe care trebuie să le înveți din relațiile toxice  Relațiile... ...

Rezoluție de Anul Nou …

  Prezentul aduce fericire  Ființa umană modernă a devenit depresivă deoarece mint...

Cuvântul NU și între…

  Cuvântul NU și cum să te folosești de acesta  Bună dragilor, probabil că ...

Misiunea în viață

  Misiunea în viață sau destinul nostru  Dragilor, cu siguranță mulți ați ...

7 reguli pentru a te di…

  Disciplina, ingredientul necesar pentru reușită  Dintre toate ingredientele necesa...

5 motive ca să practic…

  1. Libertate.  Procesul iertării ne eliberează. Odată ce reușim să rezolvăm pr...

Cum să te motivezi ca …

  Motivația este foarte importantă dacă îți dorești să atingi obiectivele tale ...

10 moduri prin care gâ…

  Gândirea pozitivă te ajută foarte mult în viață, încearcă şi vei ved...

Respectați orologiul i…

  Învață să-ți respecți orologiul intern cu ajutorul Cronobiologiei  In fun...

Frica, cel mai mare du…

  Frica, dușmanul care ne reține de la realizări  Probabil mulți dintre voi s-au c...

Ierți, dar nu uiți?

  Ce este iertarea necondiționată?  Noi oamenii, suntem niște ființe cu adevărat ...

Afirmații pozitive pen…

  Ce sunt afirmațiile pozitive?  Afirmațiile pozitive sunt un instrument puternic pe...

Învață sa spui NU

  Câștigă respectul celorlalți învățând să spui NU  NU este un...

Confortul, pacoste sau …

  Confortul, pacoste sau plăcere?  Suntem în 2014, și putem observa o oarecare...

Tu ce ai vrut să fii, …

  Cum să devii, ceea ce ai vrut să devii și cum să-ți îndeplinești visele  ...

Nevoia de a avea drepta…

  Nevoia de a avea dreptate poate dăuna vieții noastre  Fiind și tu om probabil ai ...

Egoismul este iubirea a…

  Egoismul este iubirea autentică de care am uitat cu toții  Frumoasa noastră civil...

Cel mare dușman al tă…

  Cel mai mare dușman al tău este chiar în fața ta  Dragilor, noi oamenii sun...

Hormonii care ne contro…

  Hormonii reglează creșterea, dezvoltarea, metabolismul, funcția sexuală, starea de spiri...

Increderea in sine, zec…

  Află cum poți să-ți câștigi încrederea în sine, în zece pași n...

Afirmatiile sanatatii

  Doreşti să fii sănătos? Iată ce afirmaţii trebuie să faci  Orice om de pe pla...

Cum sa ne gestionam ban…

  Ştim cu adevărat să gestionăm banii sau îi cheltuim aşa cum vin?  Dacă e...

Cum sa combatem lenea

  Eşti o persoană leneşă sau ai tendinţa spre lene uneori? Află cum poţi să o combaţi...

Povestile frumoase ale …

  Cum îţi poţi spune poveşti frumoase şi pozitive care să te ajute în viaţă...

Imaginatia ne conduce v…

  Credeai că viaţa ta este condusă de cineva? Da e adevărat! Viaţa este condusă de imagi...

Iti iubesti viata sau o…

  Îţi iubeşti viaţa?  Viaţa este neasemuit de frumoasă, de darnică, de iub...

Invata din greselile pe…

  Greșelile pe care le faci sunt învățăturile tale cele mai bune  Înva...

Dorintele tale pot deve…

  Visătorii sunt cei care își îndeplinesc dorințele  Întotdeauna ...

Cum te trezesti diminea…

  Modul în care te trezeşti dimineaţa îţi arată cum îţi va fi înt...

Vindeca-ti sufletul pri…

  Suferințele și rănile vorbesc despre noi  Toţi am trecut prin suferinţe, faptel...

Traiesti in trecut si a…

  Trecutul îţi poate provoca boala  Suntem meniţi să fim sănătoşi. Câ...

Motivele pentru care ne…

  Află motivele îmbolnăvirii  Suflet frumos eşti mai sănătos decât &i...

Sanatatea prin cuvinte

  Sănătatea stă în cuvintele pe care le spuneți  Când spunem sănătat...

Găseste-ti un job din …

  Pasiunea ta îți poate aduce un job pe măsură, află cum  Oricine își...

Muncesti pentru bani sa…

  Află chiar acum dacă muncești pentru bani sau pentru tine  Să muncești este nec...

Emoțiile și cancerul:…

  Diagnosticul de cancer se poate transforma din dușman în aliat  Există foarte puține fraze...