Alternative la demachiantul pentru ochi

 

4 alternative la demachiantul pentru ochi

alternative la demachiantul pentru ochi

 Cu siguranță că se mai întâmplă să mai fii în pană de demachiant. Iar dacă pentru restul feței te poți mulțumi cu clasicul săpun, atunci când vine vorba despre ochi este cu totul altă poveste.

 Pentru ochi folosești mascara, liner, farduri, creion sau anti-cearcăn și de multe ori nu ajungi să elimini totul folosind doar apă și săpun. Mai ales dacă ai obiceiul să folosești produse rezistente la apă.

 Dar asta nu înseamnă că trebuie să intri în panică. Ai la îndemână produse alternative care pot fi extrem de eficiente.

 

Uleiul vegetal

 Rimelul tău este waterproof? Avem pentru tine un truc care îți va permite să îți cureți perfect fața și să elimini întreg machiajul folosindu-te de uleiul vegetal.

 Fie că ai un machiaj rezistent la apă, fie că ai un machiaj clasic, niciun produs nu va rezista puterii demachiante a uleiului vegetal. În funcție de tipul tău de ten poți folosi un ulei vegetal mai mult sau mai puțin hidratant sau mai bogat. Varsă puțin ulei vegetal în palme și masează ușor fața cu el. Machiajul va începe să se topească destul de repede. Curăță totul cu o dischetă demachiantă și înlătură pe cât posibil toată grăsimea de pe față. Poți folosi ulei de măsline, de cocos sau din sâmburi de struguri, toate fiind foarte eficiente atât pentru demachiere cât și pentru hrănirea pielii.

 După demachiere, nu uita să cureți fața cu apă călduță. Pielea ta va fi ultra moale și hidratată.

 

Șamponul pentru bebeluși

 Și șamponul pentru bebeluși se poate folosi foarte bine pentru demachiere. Este formulat în așa fel să respecte pielea moale și fragilă a acestora și te va ajuta să elimini machiajul fără să te iriți.

 Aplică puțin șampon pe o dischetă demachiantă și curăță fața cu ea. Machiajul va începe să dispară instant. Schimbă câte dischete este necesar. După ce ai terminat demachierea clătește fața. Pielea ta va fi foarte moale.

 

Avocado

 Avocado este un fruct ideal pentru un șampon home-made. Masează ochii cu puțină pulpă de avocado zdrobită. Machiajul va curge după câteva secunde. Dacă nu ai fructul avocado la îndemână poți folosi și ulei de avocado.

 

Iaurtul natur

 Dacă ai tenul cam tern și nu prea mai ai nici demachiant, iaurtul natur este ideal pe post de demachiant. Te va ajuta să te demachiezi și îi va conferi pielii tale în același timp hidratarea și strălucirea de care are nevoie.

 Aplică iaurtul pe pleoape având grijă să nu intre în ochi și clătește bine apoi. O precauție de luat pentru a evita tot felul de iritații.

Categorie: