Hidratează pielea în mod natural

 

Cum îți poți hidrata pielea în mod natural?

hidrateaza pielea in mod natural

 Știai că este foarte ușor să îți hidratezi pielea în mod natural? Uleiuri, ceară, iaurt sau chiar fructe proaspete… îți venim în ajutor cu toate sfaturile pentru ca pielea ta să fie cea mai hidratată şi cea mai frumoasă.

 

Uleiurile vegetale

 Uleiurile vegetale sunt nişte uleiuri grase care sunt extrase din mai ales din alune, arahide sau susan. Pe lângă faptul că hidratează, acestea vin cu o mulțime de vitamine pentru tine.

 Atenție însă. Acestea nu sunt de ajuns pentru a hidrata pielea. Sunt de ajuns însă dacă se folosesc pentru a completa acțiunea unui alt agent hidratant, cum ar fi un lapte sau o cremă care nu este grasă.

 Ce poți alege? Ulei de argan, ulei de măsline sau de limba mielului.

 Cum se pot folosi? Se pot aplica în stare pură direct pe piele.

 

        Ceara

 Ceara se obține din unele produse vegetale. Ceara de albine însă este produsă, după cum îi spune și numele de albine.

Ce fel de ceara poți alege?

 Poți miza pentru a te hidrata cel mai bine pe ceara de orez, ceara de jojoba sau cea de albine sunt foarte recomandate.

Cum pot folosi ceara?

 Față de uleiurile vegetale, ceara nu se poate folosi în stare pură. Trebuie să fie amestecată deci cu alte produse pentru a se realiza creme sau balsamuri hidratante.

 

Iaurturi și castraveți

 Iaurt pe față și castraveți pe ochi… este deja un clișeu? Nu chiar. Iaurtul se poate folosi foarte bine pe post de produs hidratant. Chiar și feliile de fructe sau de legume proaspete. Mere,pere, citrice, fructe roșii, profită fără a mai sta pe gânduri de ele.

 

Glicerina

 Glicerina este şi ea ideală pentru a hidrata pielea în mod natural. Se poate încorpora foarte uşor în numeroase preparate de genul săpunuri, loțiuni sau emulsii.

 

Gelul de aloe

 Gelul de aloe este extrem de hidratant, conține numeroși factori nutritivi, dar şi unii activi anti-inflamatorii care calmează iritațiile, eczemele sau arsurile solare. Alte plante suculente cum ar fi algele marine sunt şi ele foarte potrivite pentru hidratare.

 

Cremele hidratante

 Pentru cele care nu au nimic împotriva produselor care nu sunt home-made, mai există bineînțeles şi categoria cremelor hidratante.

 - ai nevoie de o cremă lejeră dacă tenul tău este normal;

 - ai nevoie de o cremă fluidă dacă tenul tău este mixt sau gras;

 - ai nevoie de o cremă mai bogată dacă tenul tău este uscat şi sensibil.

Categorie: