Cosmetice home made pe baza de lamaie

 

6 reţete de înfrumuseţare pe bază de lămâie

cosmetice home made pe baza de lamaie

 Lămâia tonifică, este astringentă, cicatrizantă şi antiseptică. Este deci un ingredient pentru frumusețe pe care ar trebui să îl folosești şi tu de acum înainte. Trece-o deci, din lista ingredientelor pentru mâncare în lista ingredientelor pentru produse home-made special concepute înfrumusețarea şi îngrijirea ta.

 Iată șase rețete de înfrumusețare pe bază de lămâie care te vor ajuta să fii frumoasă din cap până în picioare:

 

Apa cu lămâie pentru a decolora în mod natural părul şi pentru mai multă strălucire

 Iată o reţetă miraculoasă pentru frumoasele blonde sau cele cu părul castaniu care îşi doresc să îşi deschidă în mod natural culoarea părului. Amestecă sucul de la o lămâie cu o jumătate de litru de apă într-un recipient cu pulverizator. Pulverizează apoi amestecul pe păr şi stai la soare să se usuce. Spală apoi părul şi hidratează-l, deoarece lămâia are tendința de a usca părul.

 

 Brunetele îşi pot prepara şi ele un produs pentru clătire care vine cu mai multă strălucire pentru păr. Au nevoie de un litru de apă şi de suc de lămâie bio cu care să clătească părul.

 

Un pahar de apă cu lămâie pentru ten

 Pentru a detoxifia tenul şi pentru a –i oferi o strălucire minunată, trebuie să bei un pahar cu apă călduță în care ai stors sucul de la o jumătate de lămâie. Fă asta dimineaţa pe stomacul gol. Antioxidanții şi vitamina C din lămâie sunt cei care îți vor ilumina tenul.

 

O pastă de dinți home-made pentru dinți albi

 Un produs de îngrijire trei în unu. Lămâia este cea care albeşte dinţii, împrospătează respiraţia şi care are grijă de gingii. Spală de două ori pe săptămână dinţii cu puţin suc de lămâie proaspăt stors şi clătește apoi cu apă. Un surâs ultra –bright garantat.

 

O mască cu lămâie pentru coșuri

 Antibacteriene amândouă, lămâia şi mierea sunt ingredientele ideale pentru o piele cu acnee. Amestecă o linguriţă de miere cu una de suc de lămâie si lasă masca să acționeze timp de 10 minute. Clătește apoi cu apă călduță.

 

O baie cu lămâie pentru unghiile galbene

 O veste bună. Lămâia poate să albească atât unghiile îngălbenite de fumat cât și cele de lac. Iată care este reţeta: înmoaie unghiile într-un vas cu apă caldă în care ai pus și sucul de la o jumătate de lămâie. Lasă mâinile la înmuiat timp de cinci minute şi freacă-le apoi cu partea albă a fructului.

 

Un gomaj cu lămâie pentru picioare uscate

 Dacă vrei să îți răsfeți puțin picioarele uscate sau călcâiele crăpate, trebuie să mizezi pe un gomaj. Un gomaj hidratant cu lămâie, care catifelează este ideal. Ingrediente – ai nevoie de un zahăr pudră, o lămâie şi ulei din nucă de cocos.

 

Alte întrebuințări ale lămâii:

 - pentru frumusețea mâinilor poți amesteca suc de lămâie, apă de colonie şi glicerină.

 - poţi folosi o felie de lămâie pentru a o aplica pe înțepăturile de insecte.

Categorie: