Trucuri pentru a consuma mai multe legume

 

Legumele în centrul farfuriei tale

trucuri pentru a consuma mai multe legume

 Dovlecei, roșii, castraveți, cartofi, ardei, sau alte legume, te așteaptă să vii cu ele acasă de la piață. Și legumele nu sunt apetisante doar în sezonul estival. Trebuie deci să profiți cât mai repede de legume pentru a dobândi cât mai repede cele mai bune obiceiuri. Mai bine mai târziu decât niciodată.

 

Un mic truc

 Caută mai ales rețete care conțin o mare cantitate de legume pentru ca ele să fie vedetele de la tine din farfurie. De ce? Pentru că dacă vei consuma cât mai multe fructe și legume vei reuși să reduci și să previi hipertensiunea arterială, să reduci colesterolul și să previi diabetul, bolile cardiovasculare dar și anumite tipuri de cancer. Legumele te ajută și să slăbești, să îți menții silueta și să ai și o stare bună de sănătate.

 

Câteva trucuri pentru a integra la tine în farfurie legumele:

 - poți înlocui pastele pentru lasagna cu felii de dovlecel și spaghetele cu spaghete de dovlecei.

 - folosește feliile de vânătă sau feliile de ciuperci portobello pe post de bază pentru cele mai delicioase mini pizza.

 - prepară câteva salate de legume care se pot păstra timp de mai multe zile. Poți prepara o salată de morcovi, de sfeclă sau de vinete și te vei putea bucura de propriul tău bufet cu salate.

 - folosește legume precum morcovii sau dovleceii și pentru pâinea de carne sau pentru burgeri. Le poți folosi și pentru sosurile pentru spaghete și pentru chili. Mizează deci și pe spanac, ciuperci sau orice altă legumă la îndemână. Vei adora cu siguranță și prăjitura cu ciocolată și cu dovleac. Sau mai poți renunța și la ciocolată și să o înlocuiești cu ananas, cu scorțișoară sau nucșoară. Vei obține cea mai fabuloasă prăjitură cu mirodenii.

 - supele cremă sunt și ele cea mai bună opțiune pentru a consuma mai multe legume. Sunt perfecte și delicioase.

 - pe post de gustare. Pentru gustări trebuie să ai la îndemână legume precum ridichi, mazăre, tot ceea ce este crocant pentru a înlocui chipsurile de exemplu.

 - poți folosi legumele și în dipsuri. Morcovii și spanacul mărunțit fin sunt ideale pentru astfel de sosuri. Dar și legumele alături de coriandru în hummus.

 - în tot felul de salate îmbogățite. Salatele verzi de tot felul pot fi îmbunătățite și îmbogățite cu avocado, cu roșii, cu castraveți sau ardei roșii. Salate care se pot consuma în fiecare zi.

 - consumă și sucuri de legume de sezon. Sucurile sunt și ele cea mai bună modalitate de a consuma mai multe legume. Le poți da prin robot și pulpa rămasă se poate folosi la preparatele de la cuptor și tot felul de prăjituri.

Categorie: