Ce paste să alegi?

 

Ce paste trebuie să alegi pentru felurile tale de mâncare?

ce paste sa alegi

 Ai impresia că pastele alimentare pe care le alegi pentru reţetele tale nu au deloc importanţă? Ei bine, nu e chiar aşa. Trebuie să încerci să te bucuri de cele mai savuroase preparate, alegând pastele potrivite pe care să le combini cu cele mai bune sosuri. Vei obţine un fel de mâncare perfect.

 

Spaghetele

 Fac parte din cele mai populare tipuri de paste. Sunt ideale de preparat alături de nişte sosuri mai lejere şi de unele amestecuri de usturoi şi ulei.

 

Rigatoni

 Sunt pastele cu o formă de tub cu striații care se potrivesc de minune cu sosurile mai dense şi mai grele dar şi pentru felurile de mâncare preparate la cuptor. Cu legume trase la tigaie sunt cele mai bune.

 

Penele

 Mai mici decât pastele rigatoni, penele sunt perfecte alături de sosurile de roşii cele mai lejere.

 

Farfalle

 Nişte paste în formă de fundiţă care sunt ideale alături de fructele de mare prezentate în sosuri preparate pe bază de smântână. 

 Încearcă şi o variantă cu somon fume.

 

Pappardelle

 Nişte paste prezentate ca şi o fundiță mai mare care merg de minune cu carnea de miel sau de rață. Mai poți încerca o variantă cu ficat de pasăre şi cu porto.

 

Orecchiette

 În formă de mici urechi, aceste paste sunt ideale alături de sosurile pentru garnituri mai uscate cum ar fi resturile de broccoli alături de cârnaţi şi ulei.

 

Radiatore

 Sunt nişte paste clasice care îşi dezvăluie toată savoarea în sosurile mai grele şi acela mai savuroase. Cu un sos pesto sunt delicioase.

 

Bucatini

 Lungi şi cu găuri la capete, aceste paste însoțesc de minune sosurile hrănitoare şi groase puse cel mai bine în valoare de jambon şi de carne. Poţi încerca şi o variantă cu varză de Bruxelles.

 

Capelli d’Angello

 Sunt cunoscute şi sub numele de păr de înger. Sunt ideale în toate preparatele pe bază de supă de legume sau cu bulion.

 - Macaroanele scurte sau melcișorii sunt ideale pentru preparatele pe bază de sosuri. Sosul va pătrunde în mijlocul lor şi le va sublima.

 - Pastele precum gnocchi sau cannelloni sunt ideale pentru sosurile pe bază de smântână. Sunt foarte potrivite şi cu slănină sau legume.

 - Pastele lungi şi cilindrice sunt cele mai delicioase alături de un sos carbonara. Cele fine şi lungi cu cele mai lejere sosuri, precum cele de roşii,pesto sau pur şi simplu un strop de ulei de măsline.

 

Fusilli

 Iată pastele pe care le folosea Kramer în „Seinfeld”. Sunt ideale pentru a însoți tot felul de salate pentru prânz. Poți încerca o variantă cu gorgonzola şi cu jambon.

Categorie: