Garnituri pentru băuturile tale de sărbători

 

Trucuri și sfaturi – garnituri pentru băuturile tale de sărbători

garnituri pentru bauturile tale de sarbatori

 Asta este. Sărbătorile aproape că bat la ușă. Trebuie să te bucuri în familie, cu prietenii și trebuie să ciocnești pentru un an mult mai bun. Dar pentru a nu uita nici un detaliu pentru recepțiile tale festive iată câteva idei care te vor ajuta să îți garnisești băuturile servite în timpul petrecerilor de sfârșit de an. Iată deci ce poți folosi.

 

Fructe.

 Poți congela direct pe o tavă câteva fructe, cum ar fi merișoarele sau strugurii. Le poți folosi apoi în loc de cuburi de gheață într-un pahar cu vin spumant, cu must de mere, cu șampanie, cu vin alb sau în niște băuturi de genul Cosmo sau Crantini.

 Pentru un pahar de apă minerală, pentru un suc de fructe sau pentru un cocktail alcoolizat fructat mai sunt foarte bune și biluțele de pepene galben congelat.

 Te mai poți folosi și de semințele de rodie, fără să le congelezi însă în prealabil.

 O altă idee foarte bună: poți pune semințele de rodie pe o felie de lime, ea însăși așezată pe orizontală cu o frigăruie sau cu o scobitoare. Foarte frumos! Merită să fie încercat!

 Și de ce nu, poți prepara pentru un pahar de băutură o frigăruie cu fructe congelate, precum mure, zmeură, pepene galben sau struguri.

 

Ierburile.

 Se pot folosi așa cum sunt sau se pot congela în formele pentru cuburile de gheață. Poți folosi aici frunze de mentă, rozmarin, cimbru, coriandru sau anason. Acestea din urmă sunt perfecte pentru un Bloody Caesar de exemplu.

 

Florile comestibile.

 Florile comestibile se folosesc din ce în ce mai des în tot felul de preparate. Sărbătorile sunt momentul ideal de a le încerca. Delicatele panseluțe vor arăta minunat pentru a decora paharele.

 

Marshmallows.

 Imaginează-ți un minunat fulg de nea care să îți decoreze băuturile. Va arăta minunat pentru o ceașcă de ciocolată caldă. Le poți face în casă și le poți decupa în tot felull de forme.

 Poți folosi resturile de vin astfel- pentru a obține niște cuburi de gheață. Sunt ideale pentru a răci un pahar cu vin fără să îl diluezi. Mai poți folosi și coaja sau feliile de la citrice, mentă, castravetele sau tot felul de fructe pentru a obține niște cuburi aromatizate pentru apă.

 

Cuburi de gheață dulci.

 Pentru a savura un pahar de Bailey’s de exemplu, de ce nu, poți congela niște cubulețe de cafea aromatizată sau lapte amestecat cu vanilie. Cuburile de gheață cu vanilie sunt și ele perfecte pentru un pahar de Cola.

Categorie: