Fă loc în alimentația ta proteinelor vegetale

 

Proteine vegetale din nou la modă!

fa loc in alimentatia ta proteinelor vegetale

 Vegetarianismul part-time să zicem așa, este foarte în vogă. Încep să se țină zile de luni fără carne și se consumă din ce în ce mai puțină carne. Deci proteinele vegetale au vântul în pupă mai nou. Deci cel mai bine ar fi să înlocuiești carnea de la mese cu tofu, cu nuci, cu semințe, cu leguminoase, cu proteine vegetale cu alte cuvinte.

 Dar oare aceste proteine vegetale sunt de ajuns pentru a satisface toate nevoile? Haideți să le descoperim.

 

Leguminoasele sunt niște proteine pe cinste.

 Leguminoasele sunt slabe în grăsimi, sunt bogate în fibre și vin cu o mulțime de vitamine din complexul B. Dar și cu o mulțime de minerale. Deci pot să înlocuiască foarte bine carnea datorită unui nivel ridicat de proteine. și sunt și mai ecologice. Vin și cu o bună doză de energie datorită proteinelor și glucidelor pe care le conțin. În plus, studiile au dezvăluit că există o legătură între consumul de leguminoase și diabet, adică controlarea sa. Se diminuează și riscul apariției unor boli cardiovasculare dar și a cancerului colorectal.

 

Nucile sunt nutritive și energetice.

 Nucile sunt pline de grăsimi bune, de vitamina E și de fibre, conțin și proteine. Dar au o densitate energetică destul de ridicată și nu se pot consuma în fiecare zi. Dar sunt alegerea perfectă pentru o gustare. Untul de nuci vine cu o sursă în plus de proteine la micul dejun. Dacă mai consumi și un pahar de lapte sau un iaurt vei obține un mic dejun cu suficiente proteine.

 

Soia și de derivații săi.

 Soia vine cu o mulțime de elemente prețioase, nutritive, cu fibre, cu izoflavoinoizi care sunt niște compuși care acționează la fel ca și estrogenul. Și în concentrație mare sunt cei care pot ameliora simptomele menopauzei, pot favoriza sănătatea inimii și ajută și la prevenirea unor anumite tipuri de cancer.

 Și atunci când vine vorba despre soia, ai de unde alege. Aici intră și tofu natur sau asezonat, semințele de soia sau băuturile vegetale.

 

Tofu, cea mai bună opțiune pentru a înlocui carnea.

 Băuturile de soia, chiar dacă sunt foarte bune trebuie să fie completate de o altă sursă de proteine. De exemplu poți consuma la micul dejun 2 felii de pâine integrală, tartinate cu unt de arahide alături de un pahar cu o băutură de soia.

 Deci leguminoasele vin cu un aport superior de fibre, de fier și de folați.

Categorie: