Rețete raw vegane

Tort de căpşuni

 

Tort de căpşuni

Tort de căpşuni Dacă nu ești un fan a căpșunilor, ar trebui să fii. Nu numai că sunt suculente, delicioase, răcoritoare, dar sunt și superaliment foarte valoros. Bogate în nutrienți și pline de vitamina C, căpșunele oferă o gamă largă de beneficii, dintre care unele s-ar putea să te surprindă. Pe scurt: stimulează sistemul imunitar, previn diferite boli ale ochilor (cataracta), ajută la prevenirea cancerului datorită conținutului ridicat de vitamina C, bun anti-rid ( vitamina C ajută la producerea de colagen, ceea ce face o piele elastică și fermă), scade colesterolul , ajută la reducerea inflamațiilor din articulații, reglează tensiunea arterială, etc.

Ustensile:
 - Blender
 - Storcător de citrice 
 - Formă de tort de 16 cm ( se găseşte la Metro, gama Kaiser)

     Ingrediente:


Blatul:
- 150 gr tărâţe de ovăz/ fulgi de ovăz ( puteţi adăuga şi mai mult)
- 100 gr stafide hidratate
- 100 gr curmale hidratate
- 100 gr nuci hidratate
- 1 vârf de cardamon
- 1 lingură ulei de cocos

Mod de preparare:
 Într-un robot cu lamă S se adaugă tărâța de ovăz și procesează iese ca o făină. Se adaugă nucile, curmalele, stafidele, cardamonul și se mixează până se mărunțesc ingredientele. Se unge tava cu uleiul de cocos şi se adaugă compoziţia. Se modelează și se pune la frigider.


Crema:
- 2 căni de caju hidratat ( cca 200 gr - 250 gr caju nehidratat)
- 200-250 ml lapte de cocos
- 3 linguri de miere de albine
- 100 ml ceaşcă ulei de cocos ecologic/ ulei de cocos dedurizat
- 1/2 păstaie de vanilie
- 1 lingură unt de cocos- 200 gr de căpșuni
- 1 portocală

Mod de preparare:
 Într-un blender se adaugă cajul, laptele de cocos ( să fie cu un 1 cm deasupra cajului), mierea de albine,uleiul de cocos topit, păstaia de vanilie și untul de cocos. Se blenduiesc până iese o cremă densă. Scoateți blatul din congelator, adăugaţi bucăți de căpșuni, crema. Se pune la congelator 15 minute, se scoate și se ornează cu căpșuni și portocale.Din nou, se introduce tortul la congelator aproximativ 6 ore. Se scoate și se pune la frigider cu 3 ore înainte de servire. Poftă bună!

Categorie: