Rețete raw vegane

Tort raw de rodie cu glazură de ciocolată

 

Tort raw de rodie cu glazură de ciocolată

Tort raw de rodie cu glazură de ciocolată Tortul raw din rodie este o adevărată plăcere pentru organism – este hrănitor și plin de savoare. Rodia ocupă locul 1 în ceea ce privește nivelul antioxidanților și are un conținut ridicat de vitamine, minerale și aminoacizi. Având un conținut ridicat de antioxidanți, sucul de rodie este recomandat tuturor celor care vor să aibă o sănătate de fier, dar este contraindicată persoanelor care suferă de gastrită, ulcer și hiperaciditate. Datorită nivelul ridicat de vitamina C și antioxidanți, rodia se poate folosi și în tratamentele de cosmetică, în special la reducerea pistruilor și dă strălucire părului.

 

Ingrediente blat:

- 100 gr tărâțe de ovăz
- 100 gr nuci românești
- 150 gr curmale hidratate (scurse de apă)
- 1 linguriță extract de vanilie
- 10 picături ulei esențial de portocale


Mod de preparare:
 Într-un robot cu lamă S se pun ingredientele uscate – tărâța de ovăz și nucile şi se mixează până devine ca o făină și se adaugă restul ingredientele și se procesează până devine ca un aluat consistent, se unge tava cu ulei de migdal. Se adaugă compoziţia într-o formă de tort cu diametrul de 20 cm. Se pune la congelator până preparaţi crema.

 

Crema de rodie:

- 250 gr caju hidratat 
- sucul de la 2 rodii
- 1 linguriță de portocală rasă 
- 50 gr de miere de albine
- 100 ml ulei de cocos
- 1 păstaie de vanilie
- 1 portocală
- 1 rodie
- 50 gr fulgi de migdale

Mod de preparare:

 Într-un blender se adaugă cajul, sucul de rodie și restul ingredientelor ( atenție! - zeama trebuie să acopere cajul). Se procesează până iese o cremă fină şi densă. Scoateţi blatul din congelator, adăugaţi crema, semințele de rodie, portocala tăiată mărunt și uniformizați. Se pune la congelator minim 6 ore.

 

Tort raw de rodie cu glazură de ciocolatăGlazura de ciocolată:

- 50 gr ulei de cocos topit (poate fi și dedurizat)
- 2 linguri sirop de agave/miere de albine
- 2 linguri pudră de roșcove/ cacao bio
- 2-3 picături extract de vanilie sau ½ păstaie de vanilie.

Mod de preparare:
 Într-un bol adăugați untul topit, cacaua și amestecați cu un tel până se omogenizează. Adăugați siropul de agave sau mierea de albine (să nu fie zaharisită, că se tăia ciocolata). Amestecați bine cu telul și adăugați restul ingredientelor. Se scoate tortul din congelator și se adaugă glazura de ciocolată. Se pune din nou la congelator și se lasă minim 1/2 oră. Se ornează cu semințe de rodie și cu fulgi de migdale.

Categorie: