Alimente originale de pregatit la gratar

 

3 alimente originale de pregătit la grătar

alimente originale de pregatit la gratar

 Vara este anotimpul ideal pentru grătare. Si cum vara este deja aici, iți venim în ajutor cu câteva idei de alimente de pregătit pe grătar. Declaram deschis sezonul grătarului și iți propunem câteva ingrediente delicioase și originale de pregătit pe grătar.

 Din fericire pe grătar nu poți pregăti doar mici, carnați sau ceafa de porc. Acest mod de preparare oferă și multe alte posibilități de care trebuie sa profiți neapărat. Poți apela si la fructe și la legume. Acestea devin si mai savuroase atunci când sunt pregătite pe grătar.

 

Brânză și crustacee pe grătar.

 Poți pregăti brânza și crustaceele foarte ușor la grătar. Este de ajuns dacă le așezi într-o caserola de aluminiu în care ai făcut câteva gauri. Pentru camembert, este de ajuns dacă învelești cutia în aluminiu și o lași sa se pregătească pe grătar timp de 15 minute.

 In ceea ce privește scoicile, trebuie sa le cureți, sa le speli și sa le pui moi, înmuiate pe grătar. Lasă-le pe grătar timp de 2, 3 minute pana când se deschid.

 

Pizza pe gratar.

 Trebuie sa ungi cu ulei grătarul și sa pui deasupra niște lipii. Întoarce-le pe ambele părți, adaugă un sos de roșii si sardine. Apoi poți stropi totul cui puțin ulei de măsline. Ideea se poate reutiliza în funcție de gusturi si de pofte.

 

Grătar cu fructe în papilote.

 Pentru fructe este de ajuns dacă așezați fructele – bananele, para, piersica sau altele într-o folie de aluminiu cu niște mirodenii și gata. Grătarul le va permite savorilor sa se întrepătrundă în timpul coacerii.

 

Un meniu complet la grătar

 Știai ca este posibil sa prepari în întregime un meniu la grătar? La antreu te poți gândi la un tartar de roșii și de castraveți. Apoi te poți gândi si la un fel de mâncare din frigărui de ton marinat și de vinete cu parmezan sau cu cartofi. Pentru desert poți opta pentru papilote de banane cu migdale și la niște frigărui de fructe aurite cu miere. Ce regal….

Categorie: