Spanac cu oua ochiuri

 

Spanac cu oua ochiuri

spanac cu oua ochiuri

 Vrei sa mananci o hrana care sa iti aduca un aport de fier in organism? Iti recomand spanacul! Il poti folosi crud la salata sau il poti gati, facand un piure delicios! E usor de preparat! Pregateste-te cu urmatoarele ingrediente si bineinteles poti adauga nedespartitele oua ochiuri.

 

Spanac cu oua ochiuri (4-6 porţii)

Ingrediente:

 - 2-3 kg spanac

 - 2 l lapte

 - 1 ceapa

 - 1 capatana de usturoi

 - 1-2 linguri amidon alimentar

 - sare

 - 2-3 linguri de ulei

 

Cum se prepara Spanacul cu oua ochiuri:

 Se spala spanacul frunza cu frunza si se pune la fiert 10 -15 min. intr-o oala cu apa in care am adaugat putina sare (aprox. jumatate de lingurita). Apoi il scoatem si il punem la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp curatam ceapa si o punem la calit in ulei, cu putina apa. Daca doresti sa faci piure de spanac, il poti pasa cu pasatorul, daca nu, il poti taia cu cutitul. Adaugam spanacul taiat in cratita in care am calit ceapa, adaugam apoi laptele, sarea si usturoiul curatat si taiat feliute. Este bine sa oprim un pahar cu lapte rece, cu care putem omogeniza amidonul alimentar. Dupa ce lasam sa fiarba spanacul 10-15 min., adaugam amidonul dizolvat in laptele rece, amestecand continuu pt. a nu se prinde. Potrivim de sare si usturoi, dupa gust. Prajim ouale ochiuri intr-o tigaie si le asezam pe farfurie langa spanac. Avem un felul doi gustos!

POFTA BUNA!!!

Categorie: