Retete de lasagna

 

Idei de rețete de lasagna care te vor seduce cu siguranță

retete de lasagna

 Realizată cu foi de aluat, umplută cu carne sau cu legume, chiar şi cu produse din mare, cu un sos de roșii sau un sos bechamel, lasagna este cel mai adesea sublimată cu smântână şi cu brânză sau ierburi fine şi este apreciată la cină de către cei mai gurmanzi. Iată câteva idei pentru a prepara și tu o lasagna delicioasă.

 

Lasagna cu legume verzi şi cu parmezan.

 Un fel de mâncare ideal de preparat cu toate legumele de primăvară. Poți încerca să folosești, mazărea, sparanghelul… şi cu un sos preparat cu parmezan sunt și mai delicioase.

 

Lasagna cu pește.

 Dacă vrei să dai dovadă de originalitate, poți încerca să prepari o lasagna cu peste. Somonul se pretează cel mai bine acestui preparat. Îl poți amesteca cu sosul bechamel, cu roșii și cu parmezan, sa adaugi mentă și maioneză pentru mai multă prospețime. Poţi înlocui însă somonul cu un păstrăv de mare și să prepari o lasagna pe bază de soc dintr-o o smântână mai lejeră, densă și de spanac. Iubitorii de lasagna pot folosi și surimi pe care îl pot prepara alături de brânză și îl pot aromatiza cu ierburi fine şi proaspete.

 

Lasagna vegetariana cu tofu şi mentă

 O lasagna cu scampi, cu roșii şi cu mozzarella este delicioasă. Vegetarienii nu sunt nici ei lăsați mai prejos, în ceea ce privește lasagna deoarece pot încerca o mulțime de combinații cu legume. Pot încerca chiar o variantă cu tofu şi mentă.

 

Lasagna cu legume si  mascarpone

 Poţi încerca să prepari şi o lasagna cu legume și cu cremă mascarpone. O rețetă foarte rafinată în care foile de lasagna înconjoară niște legume sublimate de mascarpone.

 

Lasagna cu pui şi cu morcovi.

 O idee savuroasă şi colorată, uşor de realizat cu un sos pe bază de arahide şi de migdale pentru un gust crocant minunat.

 

Lasagna vegetală.

 Făcute doar cu legume, aceste lasagna vegetale sunt o garnitură delicioasă pentru un fel de mâncare cu pasăre. Acestea pot reuni ardei şi dovlecei, vinete, roşii şi ciuperci, un caviar de vinete chiar sau spanac. La aceste legume mai poţi adăuga însă şi oua fierte pentru a veni cu un plus de proteine.

 

Variaţiuni în jurul acestei rețete.

 Tradiţia spune că se pot înlocui foile de aluat cu vinete. Le poţi degusta în acest caz alături de un piure de roșii, de mozzarella si de parmezan sau poți să adaugi bucăți de jambon crud şi măsline. O altă variantă posibilă- poți folosi foile de lasagna pentru a face rulouri cu sparanghel.

Categorie: