Bucataria pe baza de iaurt

 

Bucătăria pe baza de iaurt

bucataria pe baza de iaurt

 Iaurturile bio cu 0% grăsimi sau cu cat mai puțin grăsimi sunt din ce în ce mai prezente pe piață. Dar de ce sa le consumam cat mai simplu cu lingurița când putem sa ne delectam cu unele preparate unele mai gurmande decât celelalte. Îți vei surprinde atât familia cat și invitații.

 

Pentru băut.

 - pe post de aperitiv, poți prepara un suc smoothie sărat pe baza de castravete, avocado si iaurt natur.

 - poți juca apoi cartea prospețimii si sa propui o supa crema rece de dovlecei preparata cu un iaurt natur bio. Trebuie sa dai chimionul pudra, iaurtul natur si dovleceii prin blender. Pune supa crema la frigider și servește-o alături de niște rondele din orez expandat.

 - vrei sa servești curry la meniu? Te poți folosi de delicioasa băutura indiana lassi care iți va delecta toți invitații. O poți prepara folosindu-te de lapte, de iaurt natural, de zahar și o poți aromatiza după bunul plac, cu sirop de trandafiri, cu mango cu un iaurt cu vanilie, etc.

 

Sosuri si marinate cu iaurt.

 - pentru a însoți o buna salata de legume de sezon, prepara un sos cu un iaurt natur, o lingurița de miere si câteva bucatele de cimbru proaspăt.

 - cu un amestec de iaurt natur, suc si coaja rasa de la o lămâie verde și lămâița, vei obține un sos foarte fresh si care va parfuma divin pestele.

 - pentru un pui la grătar in stil indian, acesta trebuie sa fie marinat într-un amestec de iaurt natur, cu ceapa, cu usturoi, cu ghimbir, condimente tnadoori si coriandru.

 

Iaurt la raionul deserturi.

 - un desert simplu si gurmand- verine cu iaurt ca și un crumble. Prepara un aluat pentru crumble, pune-l pe fundul verinelor, pune un iaurt bio peste fiecare apoi decorează desertul tău.

 - pentru un desert minunat si aerian, poți încerca o spuma de piersici și de portocale, incorporând pur si simplu niște albușuri bătute spuma unui iaurt cu piersici, cu puțin zahar și cu coaja răzuită de la o portocala.

 - dacă vrei sa te bucuri de o înghețată originala, pune la congelat iaurturile bio timp de 5 ore. Scoate- le de la rece si după cinci minute amesteca-le cu un iaurt necongelat. Vei obține o înghețată minunata gata de servit. Te poți folosi de orice varianta, natur sau cu fructe de ce nu, pentru a varia cat mai mult plăcerile.

Categorie: