Matcha latte: 2 rețete delicioase

Ce este matcha latte?

Matcha latte: 2 rețete delicioase Ceaiul Matcha este o varietate japoneză minunată de ceai verde, care în această țară este o varietate foarte populară, deoarece face parte din ceremonia tradițională de ceai japonez. Matcha latte este o băutură delicioasă de ceai Matcha cu lapte, foarte gustoasă și care poate fi servită caldă sau rece. Descoperiți în acest articol 2 rețete de Matcha latte, perfecte pentru această primăvară.

 Datorită faptului că este un ceai care este măcinat și se găsește sub formă de pulbere, ceaiul Matcha are o culoare delicată și frumoasă, dar și o aromă unică și foarte specială. În plus, ceaiul Matcha se remarcă datorită bogăției sale de antioxidanți, este un bun energizant natural, previne cancerul, este un aliment anti-îmbătrânire și întărește sistemul imunitar. Mai ales dacă este consumat în mod frecvent, ceaiul Matcha este un aliat ideal al sănătății și al frumuseții.

 Să vedem în continuare cum se prepară cele două rețete de Matcha latte:

Rețeta nr. 1: Matcha latte cald (sau ceai Matcha cu lapte)

 Ingrediente (pentru o persoană):

 - 1 linguriță de ceai Matcha

 - 2 linguri de apă caldă

 - 1 cană de lapte de migdale sau cocos (la alegere)

 - zahăr brun după gust (opțional)

Cum se prepară Matcha latte cald?

 1. Într-o crăticioară se încălzește apa, însă fără a atinge punctul de fierbere.

 2. În cana de servire se adaugă o linguriță de ceai Matcha și se adaugă apa fierbinte. Se amestecă foarte bine până când pulberea de Matcha se dizolvă.

 3. Se încălzește puțin laptele vegetal.

 4. Se adaugă peste pulberea de Matcha dizolvată, se amestecă bine și se servește.

 5. Se poate adăuga puțină miere sau extract de Stevia, după gust.

Rețeta nr. 2: Iced Matcha Latte (ceai Matcha cu lapte rece)

 Este o varietate la fel de delicioasă, ideală atunci când acest ceai nu ne place neapărat cald sau pe timpul verii când vrem să ne împrospătăm puțin. Puteți folosi un blender, iar rezultatul va fi incredibil.

 Ingrediente (pentru o persoană):

 - 1 linguriță de ceai Matcha

 - 2 linguri de apă caldă

 - 1 cană de lapte rece de migdale sau cocos

 - câteva cuburi de gheață

 - zahăr brun după gust

Cum se prepară Matcha latte rece?

 1. Într-o crăticioară se încălzește apa, însă fără a atinge punctul de fierbere.

 2. În cana de servire se adaugă o linguriță de ceai Matcha și se adaugă apa fierbinte. Se amestecă foarte bine până când pulberea de Matcha se dizolvă.

 3. Dacă aveți la îndemână un blender adăugați pulberea de Matcha dizolvată, laptele vegetal rece și procesați-le până când se obține o băutură omogenă și spumoasă.

 4. Pentru un plus de răcorire se poate adăuga gheață după preferințe.