Creeaza o gradina japoneza la tine acasa

 

Grădina japoneză – plantele pe care le poți folosi

creeaza o gradina japoneza la tine acasa

 Te-ai hotărât să creezi la tine acasă ambianța unei grădini japoneze? Îți spunem care sunt în acest caz plantele care se vor încadra perfect pentru a crea o adevărată grădină zen propice liniștii și relaxării.

 

Arțarul japonez.

 Arțarul japonez vine cu un frunziș lejer, vaporos şi cu cea mai frumoasă paletă de culori primăvăratice şi de toamnă – de la verde strălucitor la un roșu aprins.

 

Pinul.

 Pinul este un arbore care vine cu o culoare permanentă şi cu un frunziș persistent. Pentru o grădină japoneză frumoasă tot anul, pinul este ideal. La fel ca şi arțarul japonez şi pinul are o puternică simbolistică în Japonia. Există aici mai multe tipuri de pin.

 - pinul negru, cu o scoarță mai rugoasă care reprezintă masculinitatea.

 - pinul roșu, cu o scoarță mai fină, catifelată şi înspre roșu care reprezintă feminitatea.

 - pinul silvestru.

 

Ilex Crenata.

 Ilex Crenata are un frunziș foarte verde, persistent și strălucitor. Se poate tunde în tot felul de forme, cea mai des folosită fiind forma de nor. Are niște floricele albe care îţi vor înveseli cu siguranță grădina.

 

Fagul stejarul și alunul.

 Fagul stejarul şi alunul sunt trei pomi care simbolizează pădurea profundă, natura sălbatică, o simplitate atât de dragă japonezilor. Sunt niște arbori care vor ieşi foarte bine în valoare dacă sunt mai izolați.

 

Plantele cu flori abundente sau arbuștii ornamentali.

 Pentru cea mai frumoasa grădină japoneză, te poți baza fără probleme pe unele plante precum: camelia, rododendron, magnolia, nandina sau bambusul sfânt, andromeda sau spirea japoneză. Florile lor abundente, parfumul lor îmbătător şi culorile lor vor arăta minunat în grădina ta.

 

Plantele care acoperă solul sau tapisante.

 Acestea pot înlocui perfect gazonul sau mușchiul, acolo unde acestea nu cresc. Planta Helxina vine cu un verde puternic si Sagina are mici flori albe primăvara. Mai poți miza și pe Carex care oferă o frumoasă tufă rustică în nuanțe de arămiu sau de verde măsliniu. Planta Ophiopogon oferă cea mai frumoasă tufă de un negru profund.

 

Bambusul gigantic.

 Bambusul gigantic poate ajunge până la nouă metri înălțime şi poate dinamiza de minune grădina ta. Bambusul pitic este şi el cea mai bună opțiune. Are un frunziș de un verde intens şi rezistă foarte bine şi la îngheț.

 

Cireșul japonez

 Cireșul japonez are niște flori splendide în tonuri care merg de la alb la roz. Îți va încânta ochiul și va îmbogății gradina ta.

 

Salcia.

 Florile și frunzele salciei sunt cele care vin cu mai mult volum şi cu o bună doză de voluptate pentru grădina ta.

 

Categorie: