Ce pisica sa aleg pentru copil

 

Cele mai bune rase de pisici pentru copii

ce pisica sa aleg pentru copil

 Un lucru este sigur şi dovedit. Copiii care cresc alături de un animal de companie pot să întrețină cele mai bune relații sociale, sunt mai toleranți şi mai empatici cu cei din jur. Dacă eşti tentat de adopția unei mici feline aruncă un ochi asupra acestui articol, pentru a afla care sunt cele mai bune rase pentru un copil.

 

Rasa Somali.

 Dacă există o rasă de pisici pentru care joaca este ca şi o a doua natură, ei bine aceasta este cea din rasa Somali. Cel mai adesea se compară caracterul său cu cel al unui câine. Sunt şi extrem de inteligente şi curioase.

 

Pisicile Tonkinese sau Siamezele aurii.

 Pisicile din această rasă sunt extrem de afectuoase dar şi foarte active. Nu sunt însă hiper-active. Nu trebuie să vă speriați. Suportă însă cu greu solitudinea şi sunt şi extrem de „vorbărețe”.

 

Pisicile Norvegiene.

 Pisicile Norvegiene sunt niște pisici care sunt atât calme cât şi active. Sunt perfecte deci pentru persoanele care își doresc să trăiască alături de cea mai autentică felină. Sunt şi destul de prietenoase cu străinii dar şi cu stăpânii lor.

 

Pisica Egipteană Mau.

 O rasă de pisici foarte pline de viață şi atletice. Sunt şi niște vânători înnăscuți. Dar sunt totuși o companie excelentă pentru copii deoarece sunt şi extrem de afectuoase. Sunt şi jucăușe și fidele stăpânilor care au grijă de ele.

 

Pisicile Siameze.

 Pisicile din această rasă sunt dotate cu o puternică personalitate, sunt active, sunt jucăușe și vesele. Adoră de asemenea să „vorbească” cu stăpânii lor de care sunt extrem de atașate. Chiar dacă sunt foarte blânde cu copiii, nu uitați că sunt şi destul de nerăbdătoare. Un lucru este sigur însă. Un copil nu se va putea plictisi în casă alături de o siameză.

 

Pisica Maine Coon.

 Cu dimensiunea lor mare, fiind caracterizate drept niște „uriași gentili”, pisicile din această rasă sunt niște prieteni populari adaptați atât copiilor cât şi câinilor. Iubesc natura şi sunt fascinate de apă. Copiii vor adora cu siguranță momentele de plăcere petrecute alături de această rasă.

 

Pisica Abisiniană.

 Niște pisici cu blana scurtă, deci ideale pentru cei care sunt alergici la pisicile cu blană lungă. O rasă de pisici grațioasă, deci mai mult decât ideală pentru niște fetițe.

 

Pisica Ragdoll.

 Sunt niște pisici adorabile pe care copiii le vor adora cu siguranță. Această rasă de pisici adoră compania umană deci ar putea fi cele mai bune prietene pentru copilul tău. Sunt şi niște pisici care se comportă extrem de bine deci sunt cea mai bună alegere pentru un copil.

 

Pisica Manx.

 Pisica Manx este cunoscută drept pisica fără coadă. Pisicile din această rasă iubesc să caute şi să ascundă jucăriile, la fel ca şi câinii. Sunt fascinate de către apă. Sunt şi gentile şi afectuoase şi sunt formidabile pentru o familie.

 

Pisicile Himalaya sau persane.

 Nişte pisici cu blana lungă şi moale, pe care copiii adoră să le pieptene. Copiii tăi vor adora cu siguranță şi culorile acestora. Sunt și foarte blânde, deci ideale pe post de animale de companie pentru nişte copii.

Categorie: