Alege un chinchilla ca animal de companie

 

De ce să alegi un chinchilla ca animal de companie?

alege un chinchilla ca animal de companie

 Îți dorești să cumperi un chinchilla pentru familia ta? Te înțelegem perfect. Sunt niște animale de companie perfecte. Sunt plini de viață, veseli, iubesc contactul cu cei din jur sau cu cei mici și sunt niște animale cu numeroase atuuri care pledează în favoarea lor.

 Dar atenție însă. Chinchilla, acest mic ghemotoc de blană nu este nicio jucărie, nici un pluș. Este un animal de companie care poate să trăiască mai mult de zece ani.

 

Chinchilla este perfect pentru apartament

 Chinchilla este un animal de companie cu o mărime ideală pentru un apartament. Nu va simți nevoia să iasă odată ce se va obișnui cu mediul din jur și dacă dispune de o mărime adaptată la dimensiunile sale este cel mai fericit.

 

Chinchilla este o rozătoare.

 Chinchilla are nevoie de o bună igienă de viață și trebuie să ții cont de faptul că este o rozătoare. Trebuie să ai grijă deci dacă îl lași liber prin apartament. Are nevoie de un minimum de echipament cu o cușcă în care să se mai poată și cățăra sau ascunde. Chinchilla sunt ierbivore și nu mănâncă foarte mult.

 

Chinchilla este jucăuș și zburdalnic

 Chinchilla sunt cei mai jucăuși și mai drăguți dintre rozătoare. Chinchilla este un animal de companie malițios și zburdalnic. Are și o mulțime de fațete. Trebuie să fii pregătit să îi faci față personalității, să te aștepți să fure niște obiecte, să fure altele sau să persecute pisica.

 

Chinchilla doarme ziua

 Chinchilla este și un animal care doarme mult în timpul zilei și se trezește pe la începutul serii. Chinchilla este o companie perfecta pentru cei care au mai multe activități în timpul zilei.

 

Oricine poate să aibă un Chinchilla

 Toată lumea sau aproape poate să aibă un chinchilla. Trebuie însă să fii cât mai sensibil la farmecele acestui animal de companie. Dar și la grația sa, la blândețea și la dulceața sa. Trebuie să fii cât mai delicat cu el deci, Chinchilla nu se recomandă copiilor sub opt ani.

 

Chinchilla responsabilizează copii

 Chinchilla îi ajută pe copiii mai mari să devină mai responsabili. Pentru niște copii mai mari, un animal de companie de genul unui chinchilla reprezintă o modalitate ideală de a–i responsabiliza. Îi poți învăța cum să aibă grijă de el, la un anumit nivel și să le spui mai multe despre nevoile unei ființe vii.

 

Chinchilla este amuzant și te va încânta

 Chinchilla este un animal de companie foarte plăcut și amuzant, un mic rozător care te va încânta atunci când este în libertate. Vei iubi să îi privești cu siguranță atunci când se ridică în două lăbuțe și examinează totul cu curiozitate.

Categorie: